Господин Рашков е размахвал някакви листове, които явно са придобити

...
Господин Рашков е размахвал някакви листове, които явно са придобити
Коментари Харесай

Иван Гешев: Бойко Рашков размахва листове - или ги е придобил незаконно, или не са истински

Господин Рашков е размахвал някакви листове, които очевидно са добити по противозаконен метод. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев преди съвещанието на Висш съдебен съвет във връзка изказванията на вътрешния министър Бойко Рашков, че против финансовия министър Асен Василев има формирано досъдебно произвеждане.
Още по темата
Той предложи на всеки, който се изрича по такива тематики, да се запознае с Конституцията и законите.

" Не ми е известно още Конституцията да е суспендирана, т.е. да бъде в някаква степен анулирана. Ще кажа и че изцяло споделям концепциите на министър-председателя за нулева толерантност към корупцията, както и визията му, че няма никой над закона ", означи основният прокурор.

И беше безапелационен, че ще разяснява Бойко Рашков единствено когато той каже нещо правилно.

" Разбрах, че отново е размахвал някакви листове. Ако има изобщо следствие, въпреки съгласно Наказателно-процесуален кодекс от дълго време не се образуват досъдебни производства, това значи, че в случай че изобщо са същински тези листове, господин Рашков ги е придобил по някакъв противозаконен метод. Аз не мога да допускам, че министърът на вътрешните работи ще извърши противозаконни дейности, тъй че мощно се колебая, че листовете са съответни ", разяснява Гешев.

Той акцентира, че основният прокурор нито следи, нито проверява, нито повдига обвинявания, а за това си има съответни наблюдаващи прокурори.

" Българската прокуратура от дълго време я тормозят нарушаването на върховенството на правото и правата на индивида. И не приказвам единствено за случая, който е частен от предходната седмица, става дума за доста случаи, които ясно сме показали и в Екологичен потенциал ", безапелационен беше основният прокурор и продължи:

" За страдание прокуратурата се оказва единствената бариера сред българските жители и беззаконието. Съдът се оказва последният пазач на законността и ние ще си свършим работата, както е по Конституцията ".

" Не бях свестен от Христо Иванов и Надежда Йорданова, че желая диалог за закриването на спецсъда. Предложих диалог по тематики, касаещи върховенството на закона и правата на индивида, предложих диалог и за тематики, които те непрекъснато излагат в разнообразни медии, касаещи отговорността на основния прокурор ", сподели още Иван Гешев.

По думите му е в полза на жителите да има разговор сред българските управляващи.

Предстои на съвещанието на Висш съдебен съвет да се вземе решение дали основният прокурор ще бъде освободен от своя пост. На предходното разискване такова решение не беше взето, тъй като нямаше процедурни правила, по които Иван Гешев да бъде освободен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР