Гордостта на цветарския бизнес на Нидерландия - паркът за пролетни

...
Гордостта на цветарския бизнес на Нидерландия - паркът за пролетни
Коментари Харесай

Пролетният парк на Нидерландия няма да отвори за първи път в историята си

Гордостта на цветарския бизнес на Нидерландия - паркът за пролетни цветя Кукенхоф покрай Амстердам - няма да отвори тази година. Причината е ковид.

Официалното разкриване бе планувано само че 21 март, след това отсрочено с обещанието да се изчака 6 април, когато изтичаха първи ограничаващи ограничения, забраняващи събития с над хиляда души. Междувременно обаче рестриктивните мерки бяха мощно затегнати и това прави невероятно паркът да одобри гости за първи път в историята си.

" Това, че Кукенхоф не може да отвори порти за гости, е голямо отчаяние с огромни финансови последствия за всички участващи ", оповестяват от парка. Шокът измежду чиновници и сътрудници, работили върху подготовката в продължение на една година, е огромен. Заради топлата зима и приятните слънчеви дни в този момент Кукенхоф е разцъфнал в красиви багри, тематичните изложения също са подготвени. Но уредниците му са заети с анулация на визитите: по електронната поща могат да се анулират самостоятелни билети и групови визити.

През осемте седмици, когато през 2019 Кукенхоф бе отворен, през него минаха милион и половина гости, в това число доста задгранични туристи. Това е най-посещаваният пролетен парк и най-фотографираното място в света.

Кукенхоф въпреки всичко ще можете да видите от дивана на хола си: насладете се на лалета, нарциси, минзухари, без да ви се пречкат стотици гости.

Паркът ще дава на хората виртуална обиколка посредством YouTube - канала си през идващите седмици.

Историята на парка Кукенфох датира от 15-ти век, когато графиня Якоба ван Байерен е събирала на това място плодове и зеленчуци за кухнята на замъка Тейлинген. Замъкът Кукенхоф е издигнат през 1641, а имението нараства до 200 хектара. Ландшафтните архитекти Ян Давид Зохер и неговият наследник Луи Пол Зохер, които са проектирали фамозния Вонделпарк в Амстердам, оформят градините на замъка 1857 година и те и до ден сегашен основата на. Този парк, в британския пейзажен жанр, към момента съставлява основата на парка Кукенхоф.

След войната (през 1949) водещи нидерландски производители и експортьори на луковици вършат взаимен проект за ревю на пролетни цветя в Кукенхоф, за което получават поддръжката на локалните управляващи. За компаниите паркът е като витрина на производството им. Тук те също одобряват поръчки за луковичини цветя, които да засадите есента. Пролетният парк на Европа отваря порти за аудитория през 1950 и реализира връх - 236 000 гости! Оттогава славата на Кукенхоф не стопира да пораства и през днешния ден е международна атракция. Есента се садят няколко милиона луковици на пролетни цветя. Над 7 милиона луковички от над 500 компании се засаждат всяка година, с цел да сътворят същинска цветна приказна приказност.

Тази година това щеше да бъде 71-то издание на парка Кукенхоф, като главната тематика е " Светът на цветовете ". За тематичната градина, засадена през октомври 2019, са употребявани 50 000 луковици: лалета, мускари (кукувиче грозде) и минзухари.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1067)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР