Лятото наближава с пълна пара и е важно да не

...
Лятото наближава с пълна пара и е важно да не
Коментари Харесай

Бърз тест: дехидратирани ли сте?

Лятото наближава с цялостна пара и е значимо да не забравяте да приемате оптимално доста течности. В случай, че не сте сигурни дали се хидратирате вярно, можете да се доверите на този три-секунден тест.

Тестът включва инспекция на тургора на кожата - нейната разтегливост, която ѝ разрешава да трансформира формата си и да се връща към естественото си положение. Така елементарно можете да разберете дали сте обезводнени.

Единственото, което би трябвало да извършите, е да щипнете кожата си с пръсти за няколко секунди, с цел да видите дали се връща към естествената си форма, откакто е била опъната за няколко секунди. В взаимозависимост от това какви са резултатите ви, разбирате дали би трябвало да приемате повече вода или да запазите приема си на същото равнище.

Колкото по-хидратирана е кожата ви, толкоз по-еластична е тя и ще се възвърне незабавно след прищипването.



Ако сте обезводнени, кожата губи еластичността си и ѝ е належащо известно време, с цел да се върне към естественото си положение. Възможно е даже да остане в същата форма, в която сте я стиснали.

Какви са вашите резултати?

Ако сте открили, че кожата не се връща към истинската си форма , а остава като прищипана, е време да изпиете една огромна чаша студена вода.

Ако видите, че кожата ви се връща към естественото, само че не стремително - помислете за това по какъв начин да приемате течности по-често.

Ако се възвърне незабавно: всичко е наред, продължавайте в същия дух.
 Тайните на кралските дами за огряна кожа  Тайните на кралските дами за огряна кожа  Тайните на кралските дами за огряна кожа  Тайните на кралските дами за огряна кожа
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР