Промяна в организацията на движение през тунелите Топли дол и

...
Промяна в организацията на движение през тунелите Топли дол и
Коментари Харесай

Важна информация за пътуващите. Ето къде трябва да внимавате

Промяна в организацията на придвижване през тунелите " Топли дол " и " Правешки ханове " на Автомагистрала " Хемус " ще улесни пътуването при упования натоварен трафик в почивните и празничните дни за Великден и Гергьовден. В момента през тръбите за София на двата тунела минава в двете посоки целият трафик, заради почналия през ноември предходната година главен ремонт на тръбите за Варна.

За обезпечаване на естествена проходимост, ограничение на предпоставките за усложнения в пътуването и тапи в пиковите часове, когато доста хора потеглят на път, ще бъде спряно придвижването на моторните транспортни средства над 12 тона по сектора от Автомагистрала " Хемус " в посока Варна на територията на област София.

За пътуващите тежкотоварни коли към Варна ограничаването ще е на 26 април (петък), 30 април (вторник), 2 май (четвъртък) и на 6 май (понеделник) от 16 до 21 часа, както и на 27 април (събота), 1 май (сряда), на 3 май (петък) и на 7 май (вторник), от 10 до 15 часа. Тежкотоварното придвижване от Автомагистрала " Хемус " ще се отклонява по път I-1 София - Ботевград при магазин " Джъмбо “ до п. в. " Яна " и ще изчаква на място.

За пътуващите тежкотоварни коли към София ограничаването ще е на 26 април (петък), 30 април (вторник), 2 май (четвъртък) и 6 май (понеделник) от 16 до 21 часа, както и на 27 април (събота), 1 май (сряда), 3 май (петък) и 7 май (вторник) от 10 до 15 часа. Тежкотоварното придвижване ще се пренасочва по обходен маршрут - от 47-и км на Автомагистрала " Хемус ", при пътен възел " Ботевград ", водачите ще се насочват по път II-17, по път I-1 София – Ботевград и при 30-ти км на автомагистралата при п. в. " Витинска река " ще не престават пътуването си по Автомагистрала " Хемус ".

За облекчение на пътуването и за повишение сигурността на придвижване на леките коли в тунел " Топли дол " на 26, 27 и 30 април, ккто и на 1, 2 и 3 май ще се обособят две ленти в посока Варна и една лента за София.

В тунел " Правешки ханове " на 26, 27 и 30 април, както и на 1, 2 и 3 май ще има две ленти за Варна и ще се ограничи придвижването за София, като трафикът за столицата напълно ще се пренасочи от Автомагистрала " Хемус " при п. в. " Осиковска Лакавица " по път I-3 Ябланица – Ботевград и при пътен възел " Правец " да се връща на Автомагистрала " Хемус ".

На 6 и 7 май, когато трафикът към столицата ще е по-интензивен, в тунел " Топли дол " ще се обособят две ленти в посока София и една лента за Варна. На 6 и 7 май в тунел " Правешки ханове " ще има две ленти в посока София и ще се ограничи придвижването за Варна, като целият трафик за Варна ще се пренасочи от Автомагистрала " Хемус " при пътен възел " Правец “ по път I-3 Ябланица - Ботевград и при п. в. " Осиковска Лакавица “ да се връща на Автомагистрала " Хемус ".

При нужда, според от интензивността на придвижване по преценка на органите на ОД на Министерство на вътрешните работи София/СДВР могат да бъдат налагани и други ограничавания, осигуряващи безпроблемно прекосяване през сектора на Автомагистрала " Хемус “.

Превозните средства над 12 тона, пътуващи от Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " към Видин, с цел да избегнат измененията в организацията за придвижване по Автомагистрала " Хемус " за почивните дни, може да употребяват различен маршрут- по Автомагистрала " Марица " - път I-5 – път I-6 - път II -55 /Прохода на Републиката/ - път I-5 - път I-3 - път II-13 и път I-1.

Агенция " Пътна инфраструктура “ моли водачите да карат деликатно и със съобразена скорост, да съблюдават разпоредбите за придвижване и да не подхващат рискови изпреварвания, с които заплашват сигурността на всички останали пътуващи. Да не се употребяват спешните ленти по автомагистралите за по-бързо напредване при претрупан трафик. По този метод се попречва прекосяването на транспортните средства със специфичен режим на придвижване при положение на случай.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР