Google ще пусне нови инструменти за търсене, базирани на изкуствен

...
Google ще пусне нови инструменти за търсене, базирани на изкуствен
Коментари Харесай

Google промени: Пускат нови инструменти за търсене

Google ще пусне нови принадлежности за търсене, основани на изкуствен интелект и ще добави още функционалности през есента.

Те ще бъдат налични извънредно в Съединени американски щати и в началото ще бъдат пуснати на към един милион консуматори. Разработват се под кодовото име " Magi “.

Плановете са част от напъните на Гугъл да се оправи със опасността, подбудена от нови системи като Bing chatbot на Microsoft и ChatGPT на OpenAI. Мнозина считат, че тези чатботове могат един ден да заменят обичайните търсачки като Гугъл.

Според експерти позицията на Гугъл е толкоз застрашена, че Samsung обмисля да размени Гугъл с Bing като търсачка по дифолт на своите мобилни устройства.

Тази договорка носи към 3 милиарда $ годишен доход на Гугъл (компанията има сходна договорка с Apple на стойност почти 20 милиарда долара), макар че не е ясно какъв брой съществено Samsung обмисля промяната. Компанията може да е била повлияна от работата на Microsoft с AI, само че може също по този начин просто да се възползва от момента на уязвимост на Гугъл.

В допълнение към новите функционалности Гугъл също възнамерява по-радикална реорганизация на своята търсачка, предават от Стандарт.

От компанията създават набор от други AI принадлежности, в това число AI генератор на изображения, наименуван GIFI, система за езиково образование, наречена Tivoli Tutor, и функционалност, наречена Searchalong, която ще интегрира чатбот в браузъра Chrome на Гугъл, с цел да дава отговор на въпроси.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР