Google обяви включването на функция за сканиране в даркнет в

...
Google обяви включването на функция за сканиране в даркнет в
Коментари Харесай

Gmail ще сканира даркнет за изтичане на потребителски данни

Гугъл разгласи включването на функционалност за сканиране в даркнет в пощенската услуга Gmail за евентуални течове на потребителски данни за всички сметки в Съединените щати. В бъдеще компанията възнамерява да вкара упоменатия инструмент и в други райони.

Новата функционалност за сигурност, идваща в сметките на Гугъл, може да заяви на потребителя дали имейл-адресът му е оповестен в даркнет. На Гугъл I/O ИТ-гигантът разгласи проекти си за внедряване на няколко нови функционалности за сигурност, предопределени да защитят по-добре тези, които употребяват продуктите и услугите на Гугъл, в това число и отбрана от спам за Гугъл Диск и усъвършенствано заличаване на историята на търсенията в Карти. Функцията “отчет за даркнет “ също дава рекомендации за стъпките, които потребителите могат да подхващат, с цел да подобрят своята онлайн-безопасност. Инструментът за доклад на даркнет на Гугъл не е нова функционалност, защото преди беше налична за клиентите на Гугъл One в Съединени американски щати. Компанията също по този начин споделя, че инструментът в последна сметка ще бъде възложен на “избрани интернационалните пазари “, макар че не прецизира кои страни ще получат достъп.

На мероприятието Гугъл I/O компанията показа доста нови артикули, в това число преосмисленото търсене, новите смарт телефони от серията Pixel и други

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР