Google Maps вече ще предупреждава потребителите за ограничения за пътуване,

...
Google Maps вече ще предупреждава потребителите за ограничения за пътуване,
Коментари Харесай

Google Maps ще предупреждава за ограничения за пътуване заради COVID-19

Гугъл Maps към този момент ще предизвестява потребителите за ограничавания за пътешестване, свързани с COVID-19, с цел да им помогне да вършат по-добре проектите си. Новата функционалност бе оповестена публично от Гугъл, предава Reuters.

Актуализацията ще разреши на потребителите да ревизират какъв брой натоварена е дадена гара в съответен миг или дали рейсовете по избран маршрут се движат с изменен график, съобщи Гугъл, обяснявайки още, че сигнализацията започва в няколко страни и ще бъде разгръщана в други последователно. Ще се дава и информация за контролно-пропускателните пунктове и рестриктивните мерки за прекосяване на националните граници, като в началото тази услуга ще е налична за Канада, Мексико и Съединените щати.

Новата алтернатива идва, откакто по-рано Гугъл даде опция за разбор на данните за местонахождението на милиарди телефони с Android (операционната система на компанията) в 131 страни. Идеята за изследването на подвижността в миг на всеобщи блокирания се роди в подтекста на битката против COVID-19 и в помощ на здравните управляващи, давайки им още един взор върху това дали хората съблюдават обществено разграничаване.

Гугъл е вложила милиарди долари от бизнеса си с реклами, с цел да успее да картографира света по цифров метод. Над 1 милиарда консуматори употребява безплатното приложение за навигация Гугъл Maps ежемесечно.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР