Голямата цел на Путин не е Украйна, а да продължи

...
Голямата цел на Путин не е Украйна, а да продължи
Коментари Харесай

Голямата цел на Путин не е Украйна, а да продължи дотам, докъдето цивилизацията отстъпва

" Голямата цел на Путин не е Украйна, а да продължи до такава степен, докъдето цивилизацията продължи да отстъпва. И колкото повече отстъпва цивилизацията, толкоз повече този маниакален индивид ще продължи да настава ".

Това сподели философът и учител в СУ " Св. Климент Охридски " проф. Калин Янакиев в предаването " Панорама ". 

" В момента Русия не наподобява на никоя друга модерна страна. Това е олигархия, типична, азиатска, дори вавилонична олигархия. Тя се ръководи от един самовластник и неговите полукриминално забогатели другари от кагебистко време, които не просто живеят богато - те живеят кичозно богато, в някакви нероновски дворци, за които историческият Нерон не е и сънувал. 

" Под тази олигархия елементарните руснаци живеят от преди промените на Столипин - те са се върнали съвсем в крепостното положение. Всички тези в същото време са индоктринирани с маниакално самочувствие и невероятна комплексираност от света ", сподели още той. 

Защо " маргиналът в историчекото знание Владимир Путин " бърка в изказванията си, че Украйна не е независима страна, и по какъв начин България би трябвало да посрещне Трети март в разгара на съветската война в Украйна? Предлагаме ви изявлението на проф. Янакиев: 

Каква е огромната цивилизационна борба, която се води в Украйна от ваша позиция? Кое против кое, какво против какво? 

Само до преди няколко дни щях да отговоря на този въпрос с някои от трафаретните отговори - Изтока против Запада, Евразия против НАТО, Русия против НАТО. Сега ще кажа напряко по този начин: огромната цивилизационна борба е борбата на Путинова Русия с цивилизацията като такава. 

Ако през днешния ден от дистанцията на времето някой ви каже, че Втората международна война се е водила сред континенталната немска цивилизация и морската английска цивилизация, няма да се съгласи никой. Водена е война сред варварството на нацизма и цивилизацията. 

Точно по този начин е сега. Русия от дълго време към този момент не е нито Евразия, нито Изтока. В годините, в които Путин е президент - от 2000 година насам - тя съумя да образува в себе си една фантасмагорична маниакалност, възприятие за великолепие, съединено до неотделимост с невероятна комплексираност от целия свят. 

Това е абсурд - ние сме най-великите на света... жертви на целия свят. 

Такъв е манталитетът на множеството руснаци в Путинова Русия. В цивилизацията, на която те са жертва, се включват всички неща, които са присъщи на актуалната цивилизация: правата на индивида, световните съюзи, независимостта, суверенитетът на народите, многопартийните демокрации.

Всичко това е разруха, джендъризъм, крах. То е дори предстоящ към Русия Армагедон. В последна сметка, цялата международна цивилизация е анти-Русия.  

Голямата цел на Путин не е Украйна, а да продължи до такава степен, докъдето цивилизацията продължи да отстъпва. Поради тази причина не съм оптимист, че в този момент ще настъпи някакъв мир.



Ако цивилизацията или Западът отстъпи, Путин скоро ще разбере - даже да съкруши Украйна - че малко по-назапад някой му я е сервирал, с цел да го нервира. Ще отиде още по-назапад и още по-назапад. И колкото повече отстъпва цивилизацията, толкоз повече този маниакален индивид и тази маниакализирана страна ще продължи да настава. 

Дори да приемем, че украинците са руснаци - това значи ли, че те би трябвало безусловно да бъдат прибрани във Велика Русия? Това се назовава иредентизъм в политиката - щом някъде отвън границите ни живеят руснаци, би трябвало да ги приберем, в случай че би трябвало и със мощ. 

Разбира се, че историята на Украйна е доста по-различна от историята на Русия или Московия, както я назовават в историческите документи до началото и средата на 17 век. Първата страна, основана на това евразийско пространство, бъдещо съветско пространство, е Киевската Русия - тя е синтез на шведските викинги (варяги, фряги), с локалните славянски племена. 

След тяхното покръстване през 10 век тази територия има напълно друга история от тази на огромната или Московската Русия, която по това време е просто пустиня. 

Това е една страна от разнообразни княжества, която влиза в така наречен уния с Полша и Литва, обитава дълго време и историята й тече епохи наред дружно с това. Самостоятелни субекти са едвам след Първата международна война - тези, които са били в така наречен Австроунгарска империя. Но те имат доста повече непосредственост между тях таман тъй като са били в Австроунгарската империя. 

След това Украйна - рускоезичната територия - се отделя от Полша и Литва. В края на краищата бива присвоена от Велика Русия. Тази територия е под юрисдикцията на Константинополската патриаршия до 1686 година, когато сe разрешава заради рисковите условия в Константинопол на Киевския митрополит да бъде ръкополаган в Москва, само че да остава под юрисдикцията на Константинопол. 

В началото на 18 век Петър Велики присвоява украинската черква и я съединява с Москва. 

Историята на Украйна не е такава, каквато маргиналът в историческото знание Владимир Владимирович Путин ни я показва.

Ленин я бил, апелирам ви се, основал. Глупости, цялостни нелепости, несъмнено. Историята на тази територия е напълно друга....

В момента Русия не наподобява на никоя друга модерна страна. Това е олигархия, типична, азиатска, дори вавилонична олигархия. Тя се ръководи от един самовластник и неговите полукриминално забогатели другари от кагебистко време, които не просто живеят богато - те живеят кичозно богато, в някакви нероновски дворци, за които историческият Нерон не е и сънувал. 

Под тази олигархия елементарните руснаци живеят от преди промените на Столипин - те са се върнали съвсем в крепостното положение. Всички тези в същото време са индоктринирани с маниакално самочувствие и невероятна комплексираност от света. 

... Православна страна ли е сега Русия? Откакто православието беше взето на въоръжение от Путиновата политика, православната черква на Русия се трансформира в някакъв необикновен синтез на великоимперско жречество и това, което на църковен език се назовава " хубост духовна ". 

Знаете ли да вземем за пример, че от време на време към самия Кремъл се събират опашки от хора, които се покланят на направена от някакъв си Изборский клуб икона, на която е изобразен самият Йосиф Висарионович Сталин? 

Знаете ли, че в съветската православна черква е извънредно публикувано измежду така наречен техни вярващи миряни така наречен царебожничество - еретически мироглед, който чака краят на света, международният есхатон да настъпи със завръщането на династията на Романовите? 

Като прибавим към това, че съветската православна черква сега прави невероятна експанзия отвън своите лимити - в Африка да вземем за пример, в Александрийската патриаршия - каква православна страна е Русия? 

Ще бъде извънредно непристойно, в случай че идната седмица още веднъж " пасланик Митрафанава " и всякакви други стартират да се появяват на сцената, а българските политици им благодарят горещо за това двукратно избавление от Турско робство и това може би от фашистко робство? Макар че доста по-скоро ние бяхме колония на Съюз на съветските социалистически републики и Русия. 

Аз персонално считам, че тъкмо в този миг празнуването на Трети март или би трябвало да бъде бойкотирано от свободолюбивите български жители, или на него да не бъдат позволени каквито и да било представители на Русия.  
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР