стартира сателитна интернет услуга на остров Бали в Индонезия. Посрещнат

...
стартира сателитна интернет услуга на остров Бали в Индонезия. Посрещнат
Коментари Харесай

Илон Мъск пусна Starlink на остров Бали

започва сателитна интернет услуга на остров Бали в Индонезия. Посрещнат с цветя, Мъск публично започва услугата дружно с индонезийски министри в Денпасар, столицата на провинция Бали, оповестява Tech Xplore.

Индонезия, състояща се от 17 000 острова с население над 270 милиона души, се пробва да контракти покупко-продажби с фирмите на Мъск от няколко години. Starlink би трябвало да обезпечи бърз интернет в отдалечени райони на страната.

На церемонията Мъск организира тест за скоростта на интернет услугата на Starlink с няколко медицински служащи в отдалечени региони на Индонезия. Той подписа съглашение за увеличение на достъпността на интернет в опазването на здравето и образованието, само че детайлности за това съглашение не бяха предоставени.

Министърът на морските и капиталовите работи Лухут Бинсар Панджайтан съобщи, че страната се нуждае от Starlink, с цел да разшири достъпа до високоскоростен интернет в отдалечените райони. Индонезия се стреми към развиването на цифровите технологии и осведомителния бранш в границите на своята " Визия за Златната Индонезия...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР