Голяма порция портокалов сок понижава кръвното налягане, а редовната консумация

...
Голяма порция портокалов сок понижава кръвното налягане, а редовната консумация
Коментари Харесай

Този евтин сок помага за нормално кръвно и здраво сърце

Голяма порция портокалов сок намалява кръвното налягане, а постоянната консумация на напитката предотвратява сърдечни проблеми, написа " Дейли Експрес ".

Д-р Кари Ръкстън от Научния център за плодови сокове в Белгия описа за свойствата на известната напитка. Тя означи, че една чаша портокалов сок на ден понижава систоличното кръвно налягане с три десети, а диастоличното - с съвсем две.

Както портокалите, по този начин и портокаловият сок съдържат растителен полифенол, наименуван хесперидин, който отпуска кръвоносните съдове и улеснява контрола на кръвното налягане. Той се усвоява по-ефективно от сока, в сравнение с от задачите портокали, защото дребното количество фибри в задачите портокали пречи на организма да усвои хесперидина. Портокаловият сок също по този начин е източник на калий, който оказва помощ за управление на кръвното налягане ", изяснява Ракстън.
Тайната против заболявания на сърцето
Селенът играе значима роля в работата на човешкия организъм, а дефицитът на това вещество може да докара до съществени проблеми и заболява...
Прочети повече
Според експерта хесперидинът се трансформира в хесперетин в човешкия организъм при храносмилане.

" Новото съединяване в кръвта ни, наречено хесперетин, оказва помощ за разпределяне на кръвоносните съдове, което има забележителен резултат върху кръвното налягане, изключително при хора с риск от сърдечносъдови болести ", добави тя.

Артериалната хипертония е синдром на нараснало систолично кръвно налягане и по едно и също време или без значение от него - на диастолично кръвно налягане. Повече от 20 комбинации в човешкия генетичен код способстват за появяването на хипертония.

По данни на Световната здравна организация до края на 2020 година повече от един милиард души в света са с хипертония, две пети от хората не знаят за диагнозата си и единствено един на всеки 10 се лекува от нея.

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР