Големите партии у нас ще връщат надвзетите субсидии, реши правната

...
Големите партии у нас ще връщат надвзетите субсидии, реши правната
Коментари Харесай

Правната комисия: Големите партии трябва да върнат 14,6 млн. лв. на хазната

Големите партии у нас ще връщат надвзетите дотации, реши правната комисия на Народното събрание. Решението беше взето съвсем без спор и безусловно единомислещо.
От какво се устоят партиите в България? Този въпрос изникна около абсурда с партийните дотации
Скандалът избухна преди месец, когато се оказа, че вместо 11 лв. на глас партиите са взимали над 13 лева

Вместо да получават 32 млн. годишно, те са се разписвали против 38,5 млн. лева, или с 6 млн. лева от горната страна.

Сумата по този законопроект, която политическите обединения би трябвало да върнат, е 14,6 млн. лева Утре това ще бъда финално гласувано и в пленарната зала.
На първо четене: Партийната дотация се стопи до 1 лева на глас Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи бяха срещу
Междувременно намаляването на дотациите на партиите от 11 на 1 лев на глас скара задочно президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов .

Радев загатна, че намаляването на дотацията удря повече опозицията.

„ Виждате, че в България ръководещите партии нямат потребност от дотации, те се финансират непосредствено от властта и го вършат по метод, по който даже не се и крият. Едно такова решение задушава опозицията тъкмо преди локалните избори”, разгласи Радев.

„ Местният избор е чак октомври. Две години можеше президентът Радев да приказва против Слави Трифонов. Не съм го чул да се обади”, отговори му Борисов от Шабла.

Падането на дотацията на лев се чака да влезе в действие от 1 юли, в случай че предлагането бъде утвърдено и на второ четене от депутатите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР