Гласуването за избор на играчи в ПРЕСТИЖ Мача на звездите

...
Гласуването за избор на играчи в ПРЕСТИЖ Мача на звездите
Коментари Харесай

Започна гласуването за избор на играчи в Престиж Мача на звездите

Гласуването за избор на играчи в ПРЕСТИЖ Мача на звездите е интензивно към този момент втори ден в интернет страницата www.all-star.bg. Поради интереса към него продължителността му е удължена с 1 ден – до 2 април, в това число, като директно след края му ще бъдат оповестени и резултатите.

За една седмица най-харесваните играчи от шампионата на Националната баскетболна лига ще имат опция да попаднат в съставите за Престиж Мача на звездите. За всяка една позиция почитателите имат опция да гласоподават за двама състезатели, като изборът за българи и чужденци на съответната позиция се прави настрана. След като бъдат избраните 20-те играчи и треньорите, към тях ще бъдат добавени и 4 от квотата на уредниците - БФБаскетбол, НБЛ и " СпортЛаб ".

И тази година двата тима ще бъдат избирани от своите водачи. Двамата състезатели, които ще получат най-голям избор от почитателите, ще бъдат капитани на отборите. За подбора на баскетболистите пък ще влезе в действие остарялата детска игра " настъпванка ", както предходната година. В звездния мач тази година ще се включат близнаците от тима на „ Левски Лукойл “ Деян и Калоян Иванови. Интересна детайлност е, че и двамата са поискали да играят на разнообразни позиции. По време на демонстративното събитие Деян ще се извява като център, вместо на обичайния си пост леко крило. И - в случай че, несъмнено, бъде определен от почитателите.

Тазгодишното издание на Престиж Мачът на звездите ще се организира под егидата на честванията " 100 години баскетбол в България ". Топ събитието на Национална баскетболна лига ще бъде на 21 април 2019 година За първи път хазаин ще бъде град, в който няма клуб от най-висшия ешелон на мъжкия баскетбол. Шумен ще одобри най-хубавите играчи с оранжевата топка в новопостроеното украшение Арена „ Шумен “. Запитванията за билети вървят от градовете Шумен, Разград, Варна. Домакините пък към този момент са в очакване на стартирането на скъпите хартийки. Това ще се случи евентуално в края на тази седмица на промоционална цена от 10 лева В деня на мача цената ще бъде по-висока.

" Гарантираме, че билети ще има на налични места, най-малко на по няколко точки за всеки град ", изясни изпълнителният шеф на организационния комитет Стефан Августинов. Традицията ще бъде спазена и с звезден мач на непрофесионалистите, в който ще се включат участниците от Българска баскетболна лига - BGO Software. Няма да се мине и без обичайните състезания Забивки, Тройки и Умения. Партньори на звездния мач за поредна година ще бъдат водещи компании от българската стопанска система.

Генералният спонсор " Престиж '96 " връща главното име на дуела, откакто три години той носеше името на марката " 100% пауър ". Turkish Аirlines и " КредиХелп " също ще поддържат дуела, както и през последните години. Все още не е известно името на втория тим в Мача. Още няколко водещи международни марката ще се включат в поддръжката на конкуренцията. 16-ото издание на Престиж Maч на звездите е проведено от " СпортЛаб " ЕООД, Българската федерация по баскетбол, Национална Баскетболна Лига и Община Шумен.

Телевизионен сътрудник на дуела е обичайно Българската национална телевизия, която ще излъчи онлайн дуела. Припомняме, че мачът на звездите в българското мъжко баскетболно състезание е възобновен през 2004 година по самодейност на варненските почитатели на баскетбола, след близо 20 годишно спиране.

В първите 11 години от съществуването си той носи името ХДИ Мач на звездите. От 2015 година наименованието е Престиж Мач на звездите. В досегашните си 15 издания, шоуто се е провеждало във Варна, София, Самоков, Ямбол и Ботевград. В аналите на историята стои и достижението от близо 7000 фенове, пристигнали на HDI Мача на звездите 2012 с присъединяване на мегазвездата на международния баскетбол Денис Родман.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР