Гласовете им са познати по цял свят и аплодирани от

...
Гласовете им са познати по цял свят и аплодирани от
Коментари Харесай

Музиката на Il VOLO отново ще звучи в Пловдив през септември

Гласовете им са познати по целия свят и приветствани от милионни аудитории на четирите континента. Те разнасят красотатата на италианското belcanto и още като деца са излизали на сцена с най-големите звезди на международната музика. Приятели са на България, където обичат да се връщат, а Пловдив помни два блестящи и доста прочувствени концерта в Античния си спектакъл . Този път след 4-годишно спиране тримата италианци ще гостуват още веднъж и на варненската аудитория два дни преди пловдивския концерт.
Прочетете още
Концертът на IL VOLO с напълно нова стратегия ще бъде на 21 септември 2023, в Пловдив, Античен спектакъл.



Програмата им ще включва класическите популярни части от 24-годишния им репертоар, емблеми на италианската музика, само че и солови осъществявания на Джанлука Джинобле, Пиеро Бароне и Иняцио Боскето от международната музикална съкровищница, с които тримата демонстрират поотделно характерността си и разнородните си музикални желания.

Невероятноте им гласове са открити още на 15 години на песенен конкурс и от този момент не стопира зашеметяваща кариера на трите момчета от дребни градчета в Сицилия и Абруцо. Наричани са наследници на тримата тенори и са пяли в най-големите концертни зали от Европа до Америка, Япония, Австралия и Латинска Америка . Притежават голям брой златни и платинени албуми, две номинации за Латино Грами и милиони фенове по целия свят.

През 2015г. сграбчват огромната премия на Санремо с емблематичната Grande Amore , с която печелят вота на публиката и в Евровизия 2015г. Техни ментори са тримата тенори, в чиято чест и поддръжка издават албума си Notte Magica A Tribute  to the Tree Tenors с присъединяване на Пласидо Доминго. Следват албумите Musica, 10 Years в чест на зашеметяващата им кариера. Пълнят неведнъж Arena di Verona, Royal Albert Hall,Radio City Music Hall в Ню Йорк. През 2022г. основават плана в чест на огромния италиански композитор Енио Мориконе и албума Il Volo Sings Morricone – реверанс пред филмовата музика, обичана на доста генерации. С музиката на Мориконе Il Volo гостуваха предишното лято и у нас.



Един от запленените фенове на Il Volo e самият папа Франциск, който има в персоналната си фонотека техните албуми и ги кани да пеят на негови събития – концерт на Коледа в базиликата в Асизи, предшестващ папската меса, на 34-тата Международна среща на младежта в Панама пред 1 милион фенове, на Коледен концерт на площад „ Сан Пиетро ” по време на пандемията през зимата на 2020г. Il Volo бяха определени да изпълнят италианския химн пред президента Серджо Матарела на националния празник на Италия на 2 юни предходната година.

През 2022г. Il Volo потеглиха на международното си турне , почнало от препълнената Арена ди Верона. Обиколиха огромните градове на Европа, Япония, стигнаха до Австралия и в над 20 града в Америка при изцяло разпродадена Radio City Music Hall в Ню Йорк. Накрая победиха с три концерта на стадионите в Милано, Торино и Рим. Завършиха годината с прочувствен концерт от Светите земи „ Il Volo – Коледа в Йерусалим ”, предаван от Canale 5.

Концертът на IL VOLO ще бъде на 21 септември 2023, в Пловдив, Античен спектакъл. Билетите са в продажба от 10.02.2023г. в системата на Eventim.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР