Гласът на Капитал Гласът на Капитал“ е седмичен подкаст, в

...
Гласът на Капитал Гласът на Капитал“ е седмичен подкаст, в
Коментари Харесай

Подкаст: Големите IT съкращения

Гласът на Капитал

„ Гласът на Капитал “ е седмичен подкаст, в който публицистите описват най-важната история от седмицата в дълбочина, с подтекст и разбор.

Пандемията и дигитализацията на на практика съвсем всички бизнеси ускори и другояче процъфтяващия IT бранш. Редица софтуерни компании усилиха неведнъж екипите си, с цел да могат да отговорят на търсенето. До 2022 година, когато забавянето на световната стопанска система и свиването на продажбите и облагите на бизнесите доведоха до отрезвяване на бранша. В резултат - колосите от Meta редуцираха световно 11 хиляди чиновници, или към 13% от личния състав, Amazon оповестиха, че възнамеряват да съкратят малко над 18 хиляди чиновници, а Twitter, при влизането на Илън Мъск като притежател, редуцира близо 3.7 хиляди чиновници.

В този епизод на " Гласът на Капитал " си приказваме с софтуерния редактор Константин Николов и журналиста Йоан Запрянов за бъдещето на IT промишлеността и какво ще се случи с всички десетки хиляди съкратени чиновници. Макар в България сходна наклонност да не се вижда, има признаци на закъснение при наемането на IT експерти.

В подкаста ще чуете още:

Как съкращенията ще се отразят на други бизнеси и страни, които съзнателно притеглят софтуерни компании? В какво посока ще тръгне IT секторът в България през 2023 година? Изкривява ли IT промишлеността българския пазар на труда и прави ли нереалистични упованията на младите фрагменти?
Реклама Свързани публикации Подкаст: Избори, газ, война и Румен Радев. Какво ни чака през 2023 година 6 януари 2023, 11:27 Подкаст: Гледайте жълтите павета, мислете за ръководството на София 3 януари 2023, 11:52 Подкаст: Артистичната авантюра на една българка из Южна Америка 30 декември 2022, 13:12 Видеокаст | Роксана, певица: Образованието е в основата за смяна на ромската общественост 26 декември 2022, 11:37 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Сирма Пенкова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР