Германският Байер Леверкузен се наслади на добра вечер във вторник

...
Германският Байер Леверкузен се наслади на добра вечер във вторник
Коментари Харесай

Байер Л разтресе Локо в Москва и крои вече планове за Лига Европа

Германският Байер Леверкузен се наслаждения на добра вечер във вторник и записа доста скъп триумф с2:0 против Локомотив Москва при визитата си в съветската столица. По този метод „ аспирините” дръпнаха с три точки пред съперника си в група D и към този момент имат шест точки, до момента в който съветският гранд остана с три. След като Локомотив победи със същия резултат противника при гостуването си в Германия, следва да се гледа головата разлика, която е надалеч по-добра на Байер и на 99,9% Байер ще продължи към елиминационната фаза на Лига Европа, до момента в който Локо Москва ще продължи да играе единствено в Премиер лигата в Русия.

В последните мачове от групата Байер Леверкузен приема Ювентус, до момента в който Локомотив Москва ще гостува на Атлетико Мадрид.

Иначе Рифат Жемалетдинов даде превес на гостите, откакто си означи автогол в 11-ата минута, а зрелищен гол на Свен Бендер в 54-ата минута постави точка на разногласието на „ РЗД Арена”.

Срещата стартира с напън на съветския гранд, като за две минути Алексен Миранчук и Гжегош Криховяк направиха пропуски. Все отново в 11-ата минута Едер опита да почисти топката след ъглов удар и го направи, само че в крайници на Рифат Жемалетдинов, след което топката отиде във вратата на Гийерме, с цел да може германците да поведат.

Това даде нужното успокоение на отбора от Първа Бундеслига, а Леон Бейли можеше да удвои резултата в 34-ата минута в съветската столица, само че не съумя. В добавеното време Гийерме трябваше да прави зрелищно избавяне след удар на Муса Диаби, с цел да отърве своя отбор от втори гол.

Втората част стартира по желан метод за „ аспирините”, които усилиха преднината си в 54-ата минута. Тогава Чарлс Арангис подаде зад отбраната за Свен Бендер, който посрещна топката от воле с левия крайник и матира стража на „ железничарите” за 2:0.

В 74-ата минута на мача Едер бе покрай това да понижи пасива на руснаците, а ударът му хвърча към долния ляв ъгъл на Лукаш Храдецки, само че стражът на Леверкузен се намеси добре. В 88-ата минута Лукас Аларио стреля от дребен ъгъл със задна ножица, само че Гийерме улови топката.

До края на срещата нещо по-значимо на „ РЗД Арена” нямаше и по този метод Байер си обезпечи продължение в Лига Европа, откакто Локо Москва ще би трябвало да стопява забележителна голова разлика, защото всичко в директните мачове сред двата отбора е изцяло изравнено, откакто московчани победиха Байер в Германия със сходния резултат.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР