Да мечтаят и да преследват сбъдването на мечтите си. Това

...
Да мечтаят и да преследват сбъдването на мечтите си. Това
Коментари Харесай

Свилен Русинов и Тервел Пулев участваха в третото издание на Златните ръкавици на България“, по случай 100-годишния юбилей на БФ Бокс

Да мечтаят и да преследват сбъдването на фантазиите си. Това пожелаха две от огромните имена на българския спорт – Свилен Русинов и Тервел Пулев. Те участваха в третото издание на поредицата „ Златните ръкавици на България “, проведена във връзка 100-годишния празник на българската федерация. Легендите гостуваха в пресклуб „ България “ дружно с президента на БФБ Красимир Инински.

„ Благодаря за опцията да съм тук, паралелно до две в действителност доста огромни имена на международния бокс. За мен е чест, че точно на 100-годишнината ни имаме мотив още веднъж да се съберем дружно. Винаги съм казвал, че обединени можем да реализираме всичко. И събирането ни със Свилен и Тервел е следващото доказателство. Бях дълги години съотборник със Свилен Русинов, Тервел израсна по залите още от дребен, всички знаем до каква степен стигна. Гордея се, че сме част от нашето боксово семейство “, показа разчувствуван Красимир Инински.

Свилен Русинов се върна обратно във времето, към любопитни истории от триумфите на олимпийския, международния и европейски кръг. Той е бронзов медалист от Игрите в Барселона, повторен международен вицешампион и европейски златен медалист в супертежка категория. Русинов приказва и за успеха си над Виталий Кличко от 1994-та на Световната купа.



От своя страна Тервел описа за доста компликации, които е имал по пътя към продобиване на квотата за Игрите в Лондон. Той е бронзов медалист от 2012 година, като има на сметката си и две вицешампионски трофеи на Европа.

„ Когато си млад и си на Олимпийски игри, не можеш да осъзнаеш какво тъкмо се случва. Трябва да мине време, с цел да осмислиш всичко това. Самото присъединяване е нещо огромно, а какво остава да спечелиш орден. Еуфорията към олимпийското село, да седиш паралелно до митове като Юсейн Болт, в действителност е неописуемо. Но пътят до там е извънредно сложен. Само аз, треньорите ми, фамилията и хората от федерацията, Краси Инински, знаем, през какво прекосих, с цел да печеля този бронзов орден. Успях да взема квота в последния миг, трябваше да печеля 4 мача, с цел да го направя ", показа от своя страна Тервел.

" На самите игри се изправих против Александър Усик на полуфинал, всички знаете кой е той. Според мен, да не споделям огромна дума, може би е най-великият за всички времена – олимпийски първенец, безспорен международен първенец в полутежка и тежка категория. Няма различен като него. Не съм се прибирал обратно във времето, с цел да си споделям „ Ако бях в другия поток… “ Не обичам да споделям „ в случай че “, тъй като няма смисъл. Гордея се с постигнатото “, добави той.



Инински, Русинов и Пулев се сплотиха към пожеланието за триумфи на, както и на Игрите в Париж след два месеца. Те приканиха младите да мечтаят и да не се срамят от кое място са, тъй като България има славно минало, а това е мотив за горделивост.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР