Германският автомобилен производител Mercedes-Benz AG изтегля за проверка и ремонт

...
Германският автомобилен производител Mercedes-Benz AG изтегля за проверка и ремонт
Коментари Харесай

Mercedes предупреди за неизправност в над 800 000 дизелови автомобила

Германският авто производител Mercedes-Benz AG изтегля за инспекция и ремонт повече от 800 хиляди транспортни средства от известната марка по целия свят. Това се постанова заради нередовност, която в някои случаи може да докара до риск от пожар, оповестява немският вестник Bild, базирайки се на писмо, изпратено до клиентите на компанията.

Според изданието е открита нередовност в помпата на охлаждащата течност, при която " в някои случаи заплахата от пожар не може да бъде изцяло изключена ". В същото време се оповестява, че сега водачите няма да могат да се свържат със сервизните центрове заради дефицит на нужните аварийни елементи на фона на пандемията от ковид.

Както написа вестникът, става дума за дизелови модели, създадени от януари 2017 година до октомври 2021 година: GLC, GLE, GLS, класове C, E и S, CLS с мотори OM654 или OM656.

Както следва от текста на писмото, производителят поучава притежателите на засегнатите транспортни средства " да карат изключително деликатно " и да употребяват автомобила допустимо минимум.

От компанията споделиха пред изданието, че работят по решение на казуса.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР