По-евтини, по-леки, по-бързи електромобили, каквито само Honda ще може да

...
По-евтини, по-леки, по-бързи електромобили, каквито само Honda ще може да
Коментари Харесай

Пълна електрификация на Honda до 2040 г.

По-евтини, по-леки, по-бързи електрически автомобили, каквито единствено Honda ще може да предложи. Предвидени са и напредък в хибридната гама и нова e-AWD система за четири задвижващи колела

Honda не трансформира мнението си, че електрическите автомобили са най-ефективното решение в областта на колите и мотоциклетите. Целите на компанията са 100% от световните продажби на марката да се падат за електрическите транспортни средства и такива с горивни кафези до 2040 година Това стана ясно по време на състоялата се през вчерашния ден в Токио конференция, водена от Тошихиро Мибе, президент и основен изпълнителен шеф на Honda Motor Co., Ltd.

Чрез фокусирането върху високоволтовите акумулатори, считано от 2030 година, Honda ще понижи цените на доставените в Северна Америка с 20% по отношение на настоящите. Освен това компанията ще откри конкурентна бизнес конструкция, с цел да намали с 35% индустриалната им стойност. Honda към този момент е осигурила условия, с цел да извърши проекта си за почти 2 млн. електрически транспортни средства годишно.

Стратегията на Honda за електрификация
Стратегия за електрическата гама


Общо седем модела от разнообразни сегменти ще дебютират в международен мащаб до 2030 година от показаната през януари гама Honda 0 Series. Още през 2026 година компанията планува да пусне сериен модел, сходен на концептуалния Saloon от горе-споменатата серия.

Планът за електрификация на гамата включва и Honda Mobile Power Pack e: (MPP) и до края на фискалната 2026 марката ще вкара в Япония артикул за микромобилност, оборудван с 4 MPP.

По-тънки

От 2030 година eлектромобилите и колите с горивни кафези да съставляват 40% от продажбите на компанията в международен мащаб. Във връзка с това тя има намерение да пусне на пазара атрактивни електрически автомобили, каквито единствено марката да може да предложи, както и да се концентрира върху батериите и софтуерния индустриален напредък.

Предвижда се създаването на нова платформа за електрически автомобили от междинен до висок клас, с усъвършенствано задвижване, неповторим жанр и ниска височина.
Във връзка с по този начин наречената компактна e-Axle платформа и допустимо най-тънкия пакет от високоволтови акумулатори отсекът за мотора ще бъдат извънредно тънки, само че все пак моделът ще се радва на удобен и необятен интериор. Това ще бъде реализирано с усъвършенствано разположение и понижаване на броя на разнообразни елементи, както и с използването на технологията на Honda за надзор на удара, а самото купе ще комбинира отличния дизайн с динамичността.

По-леки

За новите си серийни електрически автомобили Honda ще заложи на спортни индикатори и наслаждение от шофирането.

Към олекотените купета на колите от новата електрическа серия производителят ще добави и изцяло нова задвижваща система, чиито размери и маси ще са още по-компактни с помощта на използването на насъбрания от Honda софтуерен опит във Формула 1 и създаването електрически хибриди. Новите машини ще са с близо 100 кг по-леки по отношение на настоящите.
Тежки съставни елементи като високоволтовата батерия и захранващият блок ще бъдат ниско ситуирани в централната част на автомобила, за по-нисък център на тежестта за повече непоклатимост и спортни индикатори.
Благодарение на комбинацията от високоефективен захранващ блок и софтуерния си опит във връзка с аеродинамиката, насъбран в моторните спортове, колите от новата елктрическа серия ще се отличават с по едно и също време присъщото за Honda спортно държание и водеща в света енергийна успеваемост. По този метод компанията ще се стреми да реализира пестелив пробег в границите на 480 км за всеки от моделите в гамата Honda 0 Series.

По-умни

Оборудвани с новата истинска операционна система, моделите от гамата ще оферират цифрова платформа, усъвършенствана към потребителското изжививяна (UX) и високотехнологична съгласуваност. Функциите на автомобила непрекъсато ще бъдат обновявани безжично по метода OTA (over-the-air), което ще ги трансформира извънредно скъпи артикули, каквито единствено Honda ще има опция да предлага.

Останалите софтуерни новости плануват E&E архитектура, истинска персонализация на полупроводниците SoC (system-on-chip). Тя ще включва изкуствен интелект, основен за автоматизацията, както и за понижаването на енергийния разход.
Автоматизираното шофиране и усъвършенстваните системи за подкрепяне на лидера AD/ADAS ще бъдат усъвършенствани, с цел да са в по-голяма естетика с индивида посредством използване на сензорни технологии и AI.

Преходен интервал - средата на 20-те години на XXI в.

По време на преходния интервал съществуващите фабрики за произвеждане на модели с ДВГ ще поемат и това на електрически автомобили на една и съща поточна линия. Honda ще вкара и нужните технологии, с цел да осъществя концепцията си " Thin, Light and Wise " (тънък, лек и умен).

Кулминацията на всички тези начинания се чака да се случи през 2028 година в специфичния цех за електрически автомобили в Канада, където марката се надява да понижи индустриалната цена с 35%.

Софтуер за индустриално обмисляне и следпродажбени услуги

Honda ще усъвършенства всички бизнес интервенции от планирането до следпродажбените услуги, като ги свърже със програмен продукт. Получените от него данни ще дават опция за самостоятелно адаптиране на предложенията съгласно потребностите на всеки клиент. Софтуерът ще регистрира и най-новите пазарни трендове и желанията на потребителите, получени „ на място " при продажба, като тази информация ще служи за създаването на нови артикули.

На собствен ред данните за автомобила в действително време ще бъдат свързани със сервизните интервенции на Honda.

Прогрес и в хибридната гама

Хибридната гама със задвижване по системата e:HEV ще бъде актуализирана. Следващите генерации на моделите ще бъдат още по-леки и още по-икономични.

Honda ще вкара и електрическа система за 4 задвижващи колела e-AWD, която ще действа с моторите, създадени за електрическите модели. Тя ще усили потока на оптималната задвижваща мощ и ще разреши по-бърза реакция и по-прецизен надзор при разпределението на въртящия миг.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР