Германската канцлерка Ангела Меркел прикани Киев да прояви сдържаност, след

...
Германската канцлерка Ангела Меркел прикани Киев да прояви сдържаност, след
Коментари Харесай

Ангела Меркел отправи апел за сдържаност към Киев

Германската канцлерка Ангела Меркел прикани Киев да прояви въздържаност, откакто украинският президент Петро Порошенко прикани НАТО да изпрати кораби в Азовско море, с цел да поддържа Украйна против Русия в спора към Крим, съобщи Франс прес.

"Отправяме молба към Украйна да резервира здравомислие, защото ще можем да решим нещата единствено в случай че останем все така разсъдливи и беседваме между тях. Тези несъгласия не може да бъдат решени с военна мощ ", съобщи Меркел на германско-украински стопански конгрес в Берлин.

Тя увери, че ще разиска обстановката в Азовско море с президента на Русия Владимир Путин на срещата на върха на Г-20 в Аржентина, отбелязва ТАСС.

Минските договорености за споразумяване на обстановката в Украйна не доведоха до финален триумф, само че Франция и Германия ще работят и отсега нататък по въпроса в така наречен нормандски формат, уточни Ангела Меркел.

"Минск " разреши да се избегне сериозна ескалация в Донбас, само че въобще не спомага за по-скорошно политическо решение на казуса и "всеки ден там умират хора ", означи тя.

За Европа е от голяма важност Украйна да резервира ролята си на газов транзитьор и откакто влезе в употреба тръбопроводът "Северен поток-2 ", уточни пред форума федералната канцлерка. Тя напомни, че Украйна резервира тази функционалност и след влизането в строя на първата тръба от "Северен поток ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР