Германската Daimler е продала 2,34 милиона леки автомобила Mercedes-Benz през

...
Германската Daimler е продала 2,34 милиона леки автомобила Mercedes-Benz през
Коментари Харесай

Mercedes-Benz е готов да грабне титлата на най-продаваната марка премиум автомобили

Германската Daimler е продала 2,34 милиона леки автомобила Mercedes-Benz през 2019 година, девета поредна година на рекордни продажби, поставяйки компанията в лидерско състояние за опазване купата на най-продаваната марка премиум коли.

Базираната в Щутгарт Daimler заяви, че резервира короната за най-продавана първокласна марка през предходната година, само че конкурентната BMW към момента не е дала разбивка по марки на световните си продажби, оповестява Ройтерс.

Като автомобилна група обаче, притежаваща марките Mini и Rolls-Royce, BMW е продала през предходната година общо 2,52 милиона автомобила и побеждава Daimler, която е продала 2,46 милиона автомобила Mercedes-Benz и Smart.

Mercedes-Benz регистрира рекордни продажби в Германия, Китай и Съединените щати с помощта на мощното търсене на своите SUV коли и лимузини от висок клас. Daimler съобщи, че продажбите на Mercedes-Benz са се нараснали с 6.2% в Китай, където локалните клиенти поръчват лимузина от най-голям клас Mercedes-Benz Maybach S-Class със скорост над 700 автомобила на месец.

От Volkswagen показаха, че са продали 1,84 милиона автомобила през 2019 година, което е с 1,8% повече на годишна база, с помощта на 4,1-процентния скок в китайските продажби, в това число в Хонконг.

Що се отнася до електрическите автомобили, от немския съперник Audi оповестиха, че са продали 19 500 електрически модела e-tron в Европа, до момента в който от Daimler са отказали да дават цифра за броя на електрическите модели Mercedes-Benz EQC, доставени на клиентите. Очаква се и Audi да разгласи данни за световните си продажби през тази седмица.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР