Германия не бива да се колебае да наложи спешни мерки

...
Германия не бива да се колебае да наложи спешни мерки
Коментари Харесай

Германия е пред нов локдаун, заради нарастване на случаите от коронавирус

Германия не трябва да се колебае да наложи незабавни ограничения и, в случай че би трябвало, да се върне към строга карантина, съобщи канцлерът Ангела Меркел след среща на върха сред федералното държавно управление на Германия и държавните управления на обособените ѝ провинции, отдадена на бавната имунизация във федералната република, съобщи ДПА.

Федералните и районните управляващи се бяха разбрали да наложат строго затваряне, с цел да попречат на разпространяването на ковид, в случай че седемдневната заболеваемост още веднъж надвиши 100 инфектирани на 100 000 души население.

" Надявах се, че ще можем да минем без тази спешна спирачка, само че това няма да бъде допустимо, в случай че гледаме развоя на обстановката през последните седем дни ", сподели Меркел.

В миг, когато Германия записва трета вълна на инфекциите, в условия на бързо разпространяване на по-заразния английски вид на вируса, някои провинции към този момент постановиха ограничавания, а други отложиха планувани отхлабвания на ограниченията.

В четвъртък седемдневната заболеваемост набъбна на 95.6 при 90 ден по-рано, демонстрират данните на Института за надзор на заразните заболявания " Роберт Кох ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР