ГЕРБ обмисля да поиска вот на недоверие към правителството на

...
ГЕРБ обмисля да поиска вот на недоверие към правителството на
Коментари Харесай

ГЕРБ обмисля вот на недоверие към правителството

ГЕРБ обмисля да изиска избор на съмнение към държавното управление на Кирил Петков, като занапред ще посочи тъкмо в кой миг да стане това и на каква тематика да бъде. Това разгласи депутатът от ГЕРБ и заместник-председател на партията Даниел Митов в събота пред Българска национална телевизия. Митов уточни, че в която и сфера да се изиска избор на съмнение, все ще има съображение. Има вид и да се изиска избор на съмнение за цялостната политика на държавното управление на Кирил Петков.

“Правителството потвърди, че не може да му се има доверие. Те злоупотребиха с Европейската прокуратура и персонално с името на Лаура Кьовеши. Кирил Петков е нарушил закона, в случай че персонално е разпоредил ареста на водача на опозицията”, разяснява Митов във връзка акцията по задържането и последващото освобождение на водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов.

По думите на Митов от тази акция се е видяло, че страната се ръководи от Васил Божков.

" Очевидно Петков няма концепция по какъв начин действа една народна власт и какво е разрешено и какво не. При никакви условия не посягаш към опозицията, в случай че нямаш доста добре готови доказателства и процедурно не си си изпипал нещата. Защото когато посегнеш на водача на опозицията, това към този момент е принуда и то без никакви учредения. Бойко Рашков би трябвало да е министър на вътрешните работи, а не дишач в нечий врат. Това ли работи Рашков - да се занимава с ГЕРБ и Борисов и да е представител на Божков, за какъвто се показва и Кирил Петков? Аз се чудех до през вчерашния ден кой ръководи. Добре пристигнали в страната на господин Божков! Това е суровата действителност, и в случай че Кирил Петков си е разрешил да дава разпореждане на служители на реда кой и къде да бъде задържан, това не му е работата и той по този начин нарушава закона. Затова би трябвало да си подаде оставката. Това е единственият излаз от тази обстановка. ", съобщи Митов.

“Правителството си разреши да забърка и европейската прокуратура в тази тяхна каша, за което, аз съм уверен, че Кьовеши и европейската прокуратура нямат концепция, че са забъркали името им. Това значи, че на членовете на българското държавно управление в Брюксел ще се гледа като на дребни шмекери, които пробват да употребяват европейски механизми, с цел да прикрият простотията си. ", разяснява още той.

Според съпартиеца му Делян Добрев с ареста на Бойко Борисов, Кирил Петков и Бойко Рашков са отменили демокрацията.

Брифингът в Министерския съвет беше спешен пиар, в който се твърдеше, че те нямат доказателства, само че желаят прокуратурата да ги задържи. През цялото време се повтаряха тезите на Васил Божков “, сподели още Добрев.

Той добави, че в предходните дни е имало две вести, които е трябвало да бъдат потулени с този арест – форсмажора, препоръчан от Корнелия Нинова, и визитата на Лойд Остин у нас.

" Нинова анулира пазарната стопанска система, а Рашков и Петков анулират демокрацията “, сподели Добрев.

Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков разяснява, че още в понеделник ще бъде сезиран европейският омбудсман поради ареста на Борисов. Той разяснява и дейностите на европейската прокуратура.

" Европрокуратурата няма пълномощия да проверява подобен вид закононарушения. В случай с хазарт не можем да приказваме за потребление на евросредства. Тази прокуратура беше основана за да надгради ОЛАФ. Тя се занимава единствено с закононарушения с евросредства “, сподели Новаков.

По думите му потреблението на необходимост при ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова е било непозволено. „ Неотложност се ползва по отношение на наркотрафиканти. Нищо не постанова такива ограничения против настоящ политик “, сподели Новаков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР