Футболният агент Лъчезар Танев е категоричен, че липсата на разбирателство

...
Футболният агент Лъчезар Танев е категоричен, че липсата на разбирателство
Коментари Харесай

Лъчезар Танев: Не можем да направим съвременна методологика за развиването на млади играчи

Футболният сътрудник Лъчезар Танев е безапелационен, че неналичието на съгласие сред Българският футболен съюз (БФС) и клубовете пречи на развиването на млади гении

В изявление за предаването " Арена спорт " Лъчезар Танев уточни неналичието на благоприятни условия за слабите резултати на футболните национали.

" Все си споделяме, че нямаме задоволително качество. Това е елементарно да се означи. Не се е работило добре и не са се изграждали футболисти. Не става въпрос до отдаденост и темперамент. Момчетата го имат, само че нямат благоприятни условия ", показа той.

Футболният сътрудник твърди, че клубовете избират да взимат чужденци, вместо да развиват юноши.

" Да изградиш един футболист от 12-годишен е доста по-трудно от това да вземеш един чужденец, мислейки, че той ще ти свърши работа незабавно. Тук не е привлекателна дестинация за качествени чужденци. От БФС споделят, че клубовете би трябвало да си приготвят играчите, само че федерацията е регулаторен орган, който да усеща проблемите и да основава опция на клубовете да се усъвършенстват. В България не можем да създадем модерна методология за развиването на млади играчи ", добави той.

Според него БФС и футболната лига би трябвало да премислят методите си на работа.

" БФС не тренира футболистите, само че може да сътвори варианти клубовете да си построяват по-добре играчите. Ако това се случи, след 4-5 години нещата ще са по-различни. Ако би трябвало федерацията ще задължи клубовете да играят 3-4 българи да играят по 90 минути. Чули ли сте професионалната футболна лига да направи Конгрес и да дебатира проблемите. Те не могат да се съберат и да си създадат същинско управление. Засега по-скоро не бих се кандидатирал за президент на БФС ", разясни той.

Можете да гледате цялото изявление във видеото.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР