Френската марка автомобили DS Automobiles представя дизайнерския манифест M.i. 21.

...
Френската марка автомобили DS Automobiles представя дизайнерския манифест M.i. 21.
Коментари Харесай

DS представя бъдещия автоинтериор

Френската марка коли DS Automobiles показва дизайнерския манифест M.i. 21. Това е инструмент за визуализация от DS Design Studio Paris. Използва се в процеса на създаване на интериора на бъдещи модели коли от парижката първокласна марка.

С помощта на този 3D инструмент дизайнерските и продуктовите екипи могат да координират съответните си хрумвания и концепции. M.i. 21 пресъздава концепции, форми, механически разработки, ергономия, интерфейси човек-машина (HMI), както и цветове, материали и повърхности за интериора на модели транспортни средства, които DS Automobiles може да показа през това десетилетие.

Манифестът на дизайна M.i. 21 премисля интериора за предстоящ метод на пътешестване. Вътрешното осветяване би трябвало да има решителен принос за благосъстоянието на пасажерите. Независимо дали като директна или непряка светлина, тя може да придаде на съставените елементи и материалите лекост и нови измерения. Светлината се трансформира във значим фактор за сетивното преживяване в автомобила – адаптивен, образован и обвързван с околната среда. Например кръглите детайли във вратите на дизайнерския манифест M.i. 21 до светлинни пръстени, които акцентират употребяваните материали.

Бъдещата вътрешна архитектура би трябвало да предлага повече размер. Плаващият инструментален панел, ситуиран надалеч напред, основава пространство в пилотската кабина. Без централен тунел и подпора се основава свободен под. По-големите стъклени повърхности основават чувство за повече пространство, независимост и успокоение вътре в автомобила. Рафтовете и местата за предпазване са въодушевени от мебелния дизайн. Използваните материали, тяхното чувство и позициониране обезпечават баланс и благоденствие.

По тематиката за пространствения тон - той би трябвало да добавя естетическия интериорен дизайн и в същото време да е акустично отражение на висококачествения интериор. Звукът е част от едно пътешестване - той може да усили прекарванията или да сътвори пространство посредством тишина. В манифеста на дизайна M.i. 21, взаимоотношението на другите съставни елементи на звуковата система е преосмислено и отстранено в интерес на нови решения за икономисване на място и тегло. Резултатът е образен унисон на течен и изискан жанр.

Междувременно производителите на коли от дълго време се състезават за размера или броя на екраните в купето, които нямат естетическа стойност, когато са изключени. DS Automobiles изследва технологии, които дават значима информация, без да жертват образното качество и сетивната прелест на интериора. Сега DS тества ново решение, което проектира информация върху лента. Тя е непрозрачна, когато информацията се демонстрира, само че транспарантна, когато не се употребява.

Друга цел на M.i. 21 е разширението на решенията по поръчка и допълнението им с същински творби на изкуството. Индивидуалната независимост на дизайна и артистичното изложение издигат манифеста на дизайна на ново равнище. Тъй като няма потребност от високоговорители в панелите на вратите, това пространство може да се употребява като артистично проектирано място за предпазване. Получените кръгове значат съвършена геометрия и символизират сигурността, а също по този начин придават на кокпита неповторим графичен дизайн.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР