Ниво 4 е непосредственият предшественик на напълно автономното шофиране. Сега

...
Ниво 4 е непосредственият предшественик на напълно автономното шофиране. Сега
Коментари Харесай

Автономност ниво 4 на пътя с Renault

Ниво 4 е непосредственият предходник на изцяло самостоятелното шофиране. Сега Renault възнамерява транспортно средство с второ най-високо равнище на самостоятелност в близко бъдеще. В частния превоз Renault Group се концентрира върху Ниво 2 и Ниво 2+, където голям брой асистенти за шофиране разрешават безвредно и прелестно шофиране. Те включват подвластен от подтекста круиз надзор, предизвестие за овакантяване на лентата и, скоро, функционалността за автоматизирано изпреварване. Въпреки асистентите лидерът постоянно остава виновен за пътуването.

Има забележителна разлика в софтуерните условия сред автоматизация от равнище 2 и самостоятелност от равнище 3, защото транспортното средство би трябвало да работи безвредно даже в комплицирани среди с стеснен контрол на лидера. Въпреки това, търсенето на транспортни средства с това равнище на самостоятелност евентуално ще бъде изцяло незадоволително или въобще няма да съществува поради разноските за крайните клиенти.

Независимо от това, Renault се придържа към главната архитектура на транспортното средство за всички условия за самостоятелно шофиране, в случай че пазарните упования, наредбите или разноските за технологиите разрешат пробив. В локалния публичен превоз обаче французите желаят да предложат самостоятелни транспортни средства, защото годишното търсене се прави оценка на няколко хиляди микробуса през идващите години.

Само в Европа повече от 400 огромни града последователно се развиват в зони с ниски излъчвания, като подвижността на популацията би трябвало да продължи да бъде обезпечена когато и да е. Особено гъвкави, самостоятелните микробуси могат да транспортират пасажери изцяло безвредно непрекъснато. По отношение на разноските и излъчванията на CO2 на пасажер те оферират опция без излъчвания или дейно допълнение към съществуващата инфраструктура за подвижност, в това число влакове, трамваи и рейсове. Допълнителните разноски за роботизация и автоматизация евентуално ще бъдат обезщетени от намаляването на шофьорски личен състав. Една елементарна система за отдалечено наблюдаване е задоволителна за ръководство на подобен авто парк.

Сега Renault стартира ново партньорство със световноизвестния експерт по самостоятелно шофиране WeRide. Целта е широкомащабно комерсиално потребление на транспортни средства с равнище на самостоятелност 4. Това са транспортни средства, които могат независимо да се оправят със обстановки на шофиране в границите на авансово избрана зона с отдалечено наблюдаване, без нужда от водач на борда.

С оглед на мощната бъдеща потребност от самостоятелна подвижност в публичния превоз, фондът за рисков капитал Alliance Ventures, учреден от алианса Renault-Nissan-Mitsubishi, влага в младата компания WeRide още през 2018 година Оттогава WeRide се трансформира в световен пример за самостоятелни транспортни средства, с повече от 700 употребявани самостоятелни транспортни средства - в това число 300 микробуса. Автопаркът към този момент е минал повече от 28 милиона километра в Азия, Близкия изток и Северна Америка, и скоро ще разшири активността си в Европа с Renault Group.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР