Франция води преговори с Египет за създаване на военно медицинско

...
Франция води преговори с Египет за създаване на военно медицинско
Коментари Харесай

Франция преговаря с Египет за създаване на полева болница за ранени в Газа

Франция води договаряния с Египет за основаване на военно здравно оборудване, което да включва хирургически потенциал за тежко ранени в Газа. Това разгласи министърът на защитата на Франция в изказване, оповестено през днешния ден, оповестява " Ройтерс ".

По-късно тази седмица в Париж ще се организира интернационална филантропична конференция за цивилното население в Газа . Франция се стреми да координира интернационалните старания за окупирания от Израел палестински анклав.

Израелските бойни самолети удариха 450 цели на " Хамас " в Газа, а войските му превзеха боен комплекс през последните 24 часа , оповестиха израелските отбранителни сили през днешния ден. Министерството на здравеопазването на палестинския анклав съобщи, че въздушните удари са умъртвили десетки души.
 Израелски удари убиха над 200 души в Газа
Израелски удари убиха над 200 души в Газа

Броят на жертвите обгръща единствено град Газа и северната част на анклава

" Все още се водят полемики с Египет, с цел да се предложи френска военна здравна помощ на място, изключително за даване на хирургия за ранени по време на войната ", сподели френският боен министър Себастиен Лекорню в изявление за ливанския вестник L`Orient le Jour.

Самият Египет е подготвил полева болница в Шейх Зувейд, на 15 км от пропускателния пункт " Рафах " към Газа, за лекуване на евакуираните.

Франция изпрати хеликоптероносача Tonnerre в района . Според президентът Еманюел Макрон той има за цел да поддържа лечебните заведения в Газа. Военни източници разясниха, че той не е оборудван за оказване на здравна помощ на хора, наранени от бомбардировките в обсадения регион. Въпреки това френските военни сега оборудват втори хеликоптероносач с съвременни медицински уреди. Той би трябвало да отплава към района през идващите 10 дни.

" Хеликоптероносачът Dixmude, който ще бъде оборудван с медицински уреди, скоро ще бъде изпратен в района, с цел да смени хеликоптероносача Tonnerre ", сподели Лекорню.

Дипломатите разясниха, че конференцията в Париж на 9 ноември също ще прегледа основаването на морски кулоар за изпращане на филантропична помощ в Газа , само че също по този начин и с цел да види по какъв начин могат да се употребяват кораби за подкрепяне на ранените, евакуирани от региона.
 Макрон праща боен транспортен съд в помощ на лечебните заведения в Газа
Макрон праща боен транспортен съд в помощ на лечебните заведения в Газа

Той отхвърли обвиняванията за двойни стандарти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР