Fox News постигна споразумение с компанията за машини за гласуване

...
Fox News постигна споразумение с компанията за машини за гласуване
Коментари Харесай

Край на „медийния процес на века“: Fox ще плати $787 млн. за изборните си лъжи за Тръмп

Fox News реализира съглашение с компанията за машини за гласоподаване Dominion Voting Systems, на която се съгласи да заплати над 787 милиона $, с цел да постави завършек на колосалната двугодишна правосъдна борба, сринала съществено доверието в дясната медия. Казусът бе станал прочут като „ медийния развой на века “.

Сумата е към половината от в началото желаните от ищеца 1,6 милиарда $. Това е най-голямото обществено известно съглашение за клюка в историята на Съединени американски щати, обвързвано с медийна компания.

Сделката бе оповестена часове откакто правосъдното жури постави клетва във Върховния съд на щата Делауеър. След обедната отмора процесът спря за близо три часа без пояснение, което незабавно породи клюки за идно съглашение.

Dominion заведе дело против Fox с изказванието, че бизнесът ѝ е потърпевш вследствие на публикувани погрешни изказвания от медията за подправяне на вота на президентските избори през 2020 година

Постигнатото съглашение ще спести на изпълнителните шефове на Fox, като Рупърт Мърдок, нуждата да дават показания.

От Fox обявиха, че постигнатото във вторник съглашение по един от най-очакваните правосъдни процеси за клюка в най-новата история на Съединени американски щати отразява техния „ ангажимент към най-високите журналистически стандарти “. Дясната медия уточни в изказване, че „ признава решенията на съда, с които избрани изказвания за Dominion са приети за погрешни “.

Главният изпълнителен шеф на Dominion Джон Пулос съобщи на конференция, че договорката включва „ признание от страна на Fox на неистини, които нанесоха големи вреди на моята компания “.

„ Истината има значение “ и „ лъжите имат последици “, разяснява Джъстин Нелсън, юрист на Dominion. По думите му революционното съглашение „ съставлява опрощение и отговорност “.

„ За да може нашата народна власт да просъществува още 250 години, а уповавам се и доста по-дълго, ние би трябвало да споделяме уговорката си към обстоятелствата... Днешният ден съставлява звучна поддръжка за истината и за демокрацията. “

Компанията за електронно гласоподаване заведе дело против дясната медия, като я упрекна, че е опетнила репутацията на Dominion, разпространявайки неистини за това, че вотът през 2020 година е бил откраднат от някогашния президент Тръмп. В желае се споделя, че погрешните изказвания са били частично опит да се завоюват феновете, които са били ядосани от решението на Fox в изборната нощ да разгласи - вярно - че тогавашният противник на Тръмп, Джо Байдън, е спечелил решаващия щат Аризона.

Двама от ръководителите на Fox, виновни за решението за Аризона, изгубиха работата си два месеца по-късно.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР