„Формално водим дискусия по вот на недоверие за финансова и

...
„Формално водим дискусия по вот на недоверие за финансова и
Коментари Харесай

Нинова: Задкулисието се почувства заплашено, защото промяната започна

„ Формално водим полемика по избор на съмнение за финансова и икономическа политика “ - по този начин вицепремиерът Корнелия Нинова се обърна към депутатите по време на дебатите по вота на съмнение в Народното събрание, съобщи Дарик.

По думите ѝ от числата и данните, изнесени при започване на деня, излиза наяве, че „ избор за неуспех в икономическата политика тъкмо в този момент е несъстоятелна рекламация “.

„ Повечето от вас схванаха, че става дума за пари и за никакви правила и диспути за финанси и стопанска система “, безапелационна бе Нинова.

„ Задкулисието се видя застрашено, тъй като смяната стартира и тъй като вижда единственото избавление за себе си в свалянето на този кабинет и връщането на статуквото “, съобщи още вицепремиерът.

Нинова направи съпоставяне сред кабинета " Петков " и кабинета " Борисов ", съпоставяйки данните за първото тримесечие на 2021 година и 2022 година:
Брутният вътрешен продукт за първото тримесечие на 2021 година - минус 1,8%, Брутният вътрешен продукт за първото тримесечие на 2022 година - плюс 4%; /езработица " Борисов " - 6,1%, безработица в този момент - 4,6%; промишлено произвеждане " Борисов " - 109%, промишлено произвеждане в този момент - 126%.

" Онова време нямаше война, нямаше рецесия с енергийните доставки, нямаше растеж на цените. Да, имаше COVID-19, само че него го имаше и при започване на тази година ", заключи тя. По думите ѝ претекстовете в претенции избор са арогантни.

" Бъдете спокойни, България е финансово постоянна и стопански добре разрастваща се, макар всички условия, само че имаме открити въпроси: растежът на цените, обедняването, неравенствата, намалялата покупателна дарба. И вторият - справедливостта. Правителството предприе ограничения за битка с първия проблем - против обедняването, това са ограничения, въведени в целия свят и Европа ", съобщи Нинова.

" Категорично се опълчвам на опита да ни припишете тоно това, против което се борим - корупцията. Има разлика сред Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. Това, което се случва с пътищата едно към едно се случва с язовирите. " - добави тя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР