Фиорентина се класира за втора поредна година във финал в

...
Фиорентина се класира за втора поредна година във финал в
Коментари Харесай

Фиорентина е на финал в Лигата на конференциите

Фиорентина се класира за втора поредна година във край в Лигата на конференциите. Това стана след 1:1 като посетител на Брюж. Тимът на Винченцо Италиано завоюва първия дуел с 3:2.

На финала предходната пролет италианците изгубиха от Уест Хем с 1:2 с гол в последната минута. Сега виолетовите чакат своя противник между Олимпиакос и Астън Вила. Гърците имат стабилен задатък от първия мач в Англия 4:2. Иначе финалът е на 29 май в Атина.

В 20-ата минута Ханс Ванакен вкара за 1:0. Той насочи прехвърлящ удар, който бе недооценен от вратаря и отбраната и топката се озова в мрежата. Веднага по-късно Николас Гонсалес може да изравни, само че Симон Миньоле избави.

В 35-ата минута Кристиан Куаме също беше покрай равнене, само че топката се отби от напречната греда. Малко по-късно още веднъж той стреля над вратата.

След почивката Фиорентина натисна съществено и в 74-ата минута Кристиано Бираги още веднъж. Минута по-късно след центриране на Гонсалес Куаме стреля с глава, само че уцели дясната греда.

Натискът на гостите докара до дузпа в 82-рата минута. Тя беше отсъдена за нарушаване на Брендън Макеле против Нзола. Наказателният удар бе трансфорат в гол от аржентинеца Лукас Белтран.

В добавеното време Денис Одой от Брюж получи втори жълт картон. Той към този момент беше заменен и беше изпъден от аварийна пейка. В последните секунди вратарят на Фиорентина Пиетро Терачано направи страхотни спасявания против Ванакен и някогашния нападател на Лудогорец. Така виолетовите записаха 13-и следващ мач без загуба в шампионата.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР