Фейсбук ще плати 500 хил. лири глоба във Великобритания заради

...
Фейсбук ще плати 500 хил. лири глоба във Великобритания заради
Коментари Харесай

"Фейсбук" се съгласи да плати 500 хил. лири глоба заради "Кеймбридж аналитика"

Фейсбук " ще заплати 500 хиляди лири санкция във Англия поради абсурда с " Кеймбридж аналитика ". Това заяви английският Комисариат по информацията, представен от " Ройтерс ".

Личните данни на 87 млн. фейсбук консуматори (сред които 1 млн. британци) бяха източени от консултантската компания и бяха употребявани за операция на избори по-късно. Изпълнителният шеф на " Facebook " Марк Зукърбърг беше подложен на остри рецензии от управляващите в Съединени американски щати, Англия и Европейски Съюз.

Глобата е оптималната, която регулаторът може да наложи, само че на фона на цената на " Facebook ", която е 540 милиарда $, не е забележителна. Тя бе наложена предходната година, само че обществената мрежа апелира и едвам в този момент се отхвърли от възраженията си. " Facebook " обаче не признава виновност.

" Основната паника на комисариата е, че данните на английски жители са били изложени на сериозен риск. Защитата на персоналната информация и цялост е от съществена значимост ", гласи изказването на службата.
Британските депутати подлагаха на критика реакцията на " Facebook " след абсурда, а Зукърбърг отхвърли да се яви пред тях, въпреки да беше на чувания в Брюксел и Вашингтон.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР