Фестивалът Нощ на музеите и галериите - Пловдив, успял да

...
Фестивалът Нощ на музеите и галериите - Пловдив, успял да
Коментари Харесай

Нощ на музеите и галериите - Пловдив се завръща със силна програма

Фестивалът Нощ на музеите и галериите - Пловдив, съумял да се трансформира в емблематично събитие за културния живот у нас и посрещнал през годините близо половин милион гости, се завръща за своята аудитория с стратегия, по-силна от всеки път. Неговото 14-то издание ще бъде на 13, 14 и 15 септември и ще показа 130 специфични събития в 75 пространства със знакови куратори от България и чужбина.

София, 30 май 2019 година - След едногодишна пауза, НОЩ Пловдив разгласи своето завръщане сред 13 и 15 септември тази година под мотото Общо място. Коя и каква е нашата еднаквост, пазим ли и по какъв начин фамилната памет, смеем ли да прекосяваме персоналните си граници и по кое време - това са главните въпроси, които програмата на фестивала ще изследва през 2019 година Носител на голям брой оценки и награди, той изиграва значима роля в кандидатурата и подготовката за Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Основните акценти в многото и разнородни събития на НОЩта този септември са основани особено за нея и образуват кураторската й стратегия, формирана от Владия Михайлова (галерия Васка Емануилова при СГХГ).

Част от тях ще влязат през “задния вход” на Стария град, разкривайки една по-малко известна част към Източната врата, други ще срещнат жадните за модерно изкуство гости с работата на обещаващи актьори от Австрия и България, показана от кураторите на Колекция EVN в централната част на града, или ще отворят още веднъж вратите на детмаг Снежанка с изложбата Open Art Files, отдадена на историята на актуалното българско изкуство и курирана от Вера Млечевска, куратор и на Българския павилион на 58-ото Биенале на изкуствата във Венеция.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР