Федералният резерв повиши лихвените проценти с още 25 базисни пункта,

...
Федералният резерв повиши лихвените проценти с още 25 базисни пункта,
Коментари Харесай

Фед отново увеличи лихвите и това няма да е краят

Федералният запас увеличи лихвените проценти с още 25 базисни пункта, само че дава обещание и следващи нараствания, с цел да продължи да се бори с инфлацията, предава Reuters.

Инфлацията понижа ненапълно, само че остава висока “, се споделя в изказване на Централната банка на Съединени американски щати, което бележи категорично удостоверение за напредъка, реализиран в намаляването на темпа на повишаване на цените, които доближиха 40-годишните върхове предходната година.

Войната на Русия в Украйна, да вземем за пример, към момента се преглежда като добавка към „ нарасналата световна неустановеност “, сподели Фед. Но политиците постепенно се отхвърлят от сходни изказвания, цитиращи войната, както и пандемията COVID-19 като директен принос за покачването на цените.

Все отново Фед сподели, че стопанската система на Съединени американски щати се радва на „ непретенциозен напредък “ и „ постоянни “ работни места, като политиците към момента „ доста внимават с рисковете от инфлация “.

Комитетът по отворения пазар чака, че настоящите нараствания ще бъдат подобаващи, с цел да се реализира позиция на парична политика, която е задоволително рестриктивна, с цел да върне инфлацията до 2% с течение на времето “, сподели Фед.

В изказването се показва, че всички бъдещи нараствания на лихвените проценти ще бъдат на стъпки от четвърт процентен пункт. Федералният запас се надява, че може да продължи да намалява инфлацията до задачата си от 2%, без да провокира дълбока криза или да аргументи доста повишаване на равнището на безработица от сегашните 3.5% - равнище, рядко срещано през последните десетилетия.

 
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинФед Федерален запас рента съществена рента нарастване ПоследниНай-четениКомпании 12 Въпреки Tesla: Volkswagen отхвърля да смъкна цените на електрическите автомобили Бюджет и финанси 132 Фед още веднъж усили лихвите и това няма да е краят Компании 76 Защо Apple единствена заобикаля всеобщите съкращения? Бюджет и финанси 120 Упоритата инфлация отдалечава ЕЦБ от превръщане на лихвения цикъл Финанси 532 Ерата на лесните пари свърши и ще боли Индустрии 136 Продажбите на бензинови и дизелови коли порастват най-вече в България Накратко 200 Вечерни вести: Старт на газовата връзка със Сърбия; Минималната заплата ще е 50% от междинната Инфраструктура 300 Брюксел утвърди €183 млн. за автомагистрала „ Европа “ Транспорт 244 Парламентът одобри дефинитивно промени в тол системата Енергетика 1104 Радев и Вучич дадоха старт на градежа на газовата връзка със Сърбия Компании 17171 Новият дом на NOVA Broadcasting Group Накратко 14298 Новини от седмицата: Кой е новият шлагер на имотния пазар?; Българска компания прави възторг в Европа Бюджет и финанси 5476 Германия даде знак, че навлиза в криза Телекомуникации 5410 И А1 подвига цените, само че не за всички клиенти Бюджет и финанси 5396 Предизборно депутатите направиха минималната заплата 50% от междинната Индустрии 4601 Здрави животни за крепко човечество Енергетика 3461 „ Росатом “ нападна българския министър на енергетиката Компании 3233 Dronamics подписа контракт за произвеждане на безпилотните си дронове Политика 3221 България към този момент не е най-корумпираната страна в Европейски Съюз Автомобили 2822 В отговор на Tesla: Ford понижи цената на електрическия Mustang Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР