Фазата на тестване на новата версия на Android Runtime вече

...
Фазата на тестване на новата версия на Android Runtime вече
Коментари Харесай

Google: всички Android 12+ смартфони стават с 30% по-бързи

Фазата на тестване на новата версия на Android Runtime към този момент е завършила и скоро ще стартира нейното внедряване.

Разработчиците на Гугъл оповестиха следващата актуализация на Android Runtime (ART), която е средата за осъществяване на другите приложения на едноименната операционна система. Това доста ще увеличи скоростта на стартирането им на смарт телефоните и таблетите. Интернет колосът добавя, че актуализацията ще бъде налична за устройствата с Android версия 12 и по-висока, без значение от производителя, корпуса или потребления модел.

В формалния блог на Гугъл се отбелязва, че с помощта на актуализацията ART нарастването на продуктивността ще бъде към 30%. Колко бързо ще работи обещано приложение, зависи както от самото приложение, по този начин и от потребления смарт телефон или таблет. Разработчиците също по този начин оповестиха за по-бързото рестартиране на операционната система – времето на тази интервенция ще бъде понижено с 20 секунди.

Процесът на тестване на новата версия на ART включва тествания на над 18 милиона APK файла, в това число проби за скорост на пускане, потребление на паметта и цялостна продуктивност при другите устройства. От Гугъл изясняват, че по този метод са съумели да пресъздадат разнообразието на екосистемата на Android. В обозримо бъдеще би трябвало да стартира последователното въвеждане на новата версия на ART.

Интересно е, че Гугъл ще даде сходна актуализация и за Android Go – версията на операционната система за смарт телефони със слаб хардуер..

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР