Патентната заявка на General Motors разкрива визията на автомобилния производител

...
Патентната заявка на General Motors разкрива визията на автомобилния производител
Коментари Харесай

General Motors планира да превърне предното стъкло в дисплей с добавена реалност

Патентната поръчка на General Motors разкрива визията на автомобилния производител за преобразяване на предните стъкла на колите в екран с добавена действителност.

Проекциите върху предното стъкло към този момент демонстрират данни като скорост, само че патентната поръчка, оповестена от Патентното ведомство на Съединените щати (USPTO) на 30 април, разказва по-сложна система.

Разширената действителност включва голям брой изображения, които могат да бъдат проектирани върху предното стъкло в стила на проекционен екран, с цел да обезпечат на лидера по-добра информираност по отношение на заобикалящата го среда, споделя GM в документа. Сегашното съоръжение обаче има много тясно поле, което затруднява изобразяването на обектите в региона на периферното зрително поле на лидера.

Широкото зрително поле може да има няколко евентуални преимущества, споделя GM. Например, може да предизвести лидера за съществуването на животно, пресичащо пътя, преди то да е тъкмо пред колата. Разширението на зрителното поле може също по този начин да разреши потреблението на проекционен екран за главните принадлежности, което не е допустимо с тясното зрително поле на актуалните проекционни екрани, означават GM в поръчката си.

За да се реши този проблем, GM предлага да се употребяват два проектора за изображения, всеки ориентиран към друга част от предното стъкло. Изображенията от двата проектора ще се смесят и ще основат един непрестанен екран от единия завършек на предното стъкло до другия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР