Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) одобри плановете на

...
Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) одобри плановете на
Коментари Харесай

Neuralink получи одобрение от FDA за втората имплантация на своя мозъчен чип

Американската администрация по храните и медикаментите (FDA) утвърди проектите на Neuralink да вгради своя мозъчен чип на втори пациент, откакто се сблъска както с триумфи, по този начин и с известни проблеми при първата интервенция. За благополучие, компанията има проект за отбягване на проблемите.

Neuralink – компанията за мозъчни импланти на Илън Мъск получи зелена светлина от FDA за първия си имплант предходната година и компанията не загуби доста време в набирането на евентуални претенденти. Ноланд Арбо, 29-годишен квадриплегик, който е бил неподвижен преди 8 години при случай с гмуркане беше определен за първото тестване върху хора при започване на тази година.

Операцията беше приета за сполучлива и през март Neuralink показа видео на Арбо, в което той играе шах на преносим компютър, като просто управлява курсора с мислите си. След като се усъвършенства в работата със системата, той към този момент е в положение да играе по-сложни игри като Civilization 6.

В началото на май компанията показа в детайли някои от провокациите, с които се е сблъскала до момента. Няколко седмици след интервенцията доста от нишките, които свързват чипа с мозъка, се „ прибраха “ и изгубиха връзка, което докара до „ чисто понижаване “ на общия брой електроди, събиращи данни от мозъка на Арбо. За благополучие, екипът съумял да поправя логаритъма си и имплантът на Арбо възвърнал по-голямата част от функционалността си без потребност от хардуерен ремонт.

Съобщава се, че с цел да избегне повтаряне на този проблем, Neuralink възнамерява да вгради някои от нишките на своя чип по-дълбоко в мозъка на идващия пациент. Според отчет на The Wall Street Journal, Neuralink има за цел да вгради нишките на към 8 милиметра в мозъка (кортекса) на идващия пациент спрямо дълбочината от 3 до 5 милиметра на импланта на Арбо.

Източник, осведомен с въпроса съобщи пред Journal, че повече от 1000 души са се записали в регистъра на пациентите на Neuralink, макар че по-малко от 100 фактически дават отговор на условията за интервенцията. Според информацията идващото имплантиране е планувано за юни, прибавя източникът на изданието.

Neuralink има намерение да подаде заявки до регулаторните органи в Канада и Англия през идващите месеци, с цел да стартира сходни тествания в тези страни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР