Амал Клуни, съпругата на актьора Джордж Клуни, беше сред експертите,

...
Амал Клуни, съпругата на актьора Джордж Клуни, беше сред експертите,
Коментари Харесай

Амал Клуни изигра ключова роля в заповедите за арест на МНС за Нетаняху, лидерите на Хамас

Амал Клуни, брачната половинка на артиста Джордж Клуни, беше измежду специалистите, които поучаваха Международния углавен съд (МНС) при търсенето на арест заповеди за израелския министър председател Бенямин Нетаняху и водача на Хамас Яхя Синвар поради хипотетични военни закононарушения.

Главният прокурор на МНС Карим Хан помоли 46-годишния Клуни да му помогне с оценката на доказателствата за хипотетични военни закононарушения и закононарушения против човечеството в Израел и Ивицата Газа, където израелските военни сили работят след офанзивата на Хамас на 7 октомври.

„ Съгласих се и се причислих към група от интернационалните правни специалисти, с цел да се заема с тази задача “, сподели Клуни, юрист, в обстойно изказване за Фондация Клуни за уеб страницата на правораздаването.

 МНС дефинира, че има пълномощия над закононарушенията, осъществени от водача на Хамас Яхя Синвар, нейния върховен политически водач Исмаил Хания и нейния боен пълководец Мохамед Дейф, както и израелския министър председател Бенямин...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР