Фармацевтичното отделение на японската фирма Фуджифилмс стартира финалната фаза на

...
Фармацевтичното отделение на японската фирма Фуджифилмс стартира финалната фаза на
Коментари Харесай

Япония със страхотен напредък в тестовете за лек срещу COVID-19

 Фармацевтичното поделение на японската компания " Фуджифилмс " започва финалната фаза на тестванията си върху пациенти с ковид с лекарство Avigan, оповестява в. " Дейли мейл ", представена от Българска телеграфна агенция.

В Япония този медикамент получи утвърждение от управляващите и беше пробван против вируса на ебола. Лекарството нападна ензимите, които разрешават на патогена да се самокопира и да се популяризира в човешкия организъм. В резултат на положителните резултати, реализирани при предходните две етапи на тестванията, компанията стартира да усилва производството на препарата през месец март.

Avigan е прочут и под името на генерика favipiravir. Японските медици смятат, че това може да се окаже първото потвърдено сполучливо лекарство против Ковид-19. Медикаментът влияе върху ензима РНК полимераза, който служи като катализатор в процеса на възпроизвеждането на вируса. Японските медици сполучливо третираха с Avigan пациенти, заболели от ебола, и се надяват да реализират същите резултати и при лекуването на новия ковид.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР