Фънки и Коцето ще бъдат проверени за дискриминация заради видеоклип

...
Фънки и Коцето ще бъдат проверени за дискриминация заради видеоклип
Коментари Харесай

КЗД проверява Фънки и Коцето за дискриминация |

Фънки и Коцето ще бъдат тествани за дискриминация поради видеоклип в платформата TikTok.

Комисията за отбрана от дискриминация се е самосезирала против тях по отчет на Орлин Колев, член на КЗД. В него се желае формиране на произвеждане пред КЗД за определяне на сбъднат акт на дискриминация от Константин Иванов Славчев (Коцето) и Димитър Георгиев Ковачев – Фънки във връзка с дребните хора.

" Разпространеният видеоклип в платформата " TikTok ” слага дребните хора в обидна, унизителна, принизяваща и накърняваща достолепието им среда. По този метод дребните хора са третирани по-неблагоприятно по признаци „ увреждане “ и „ човешки геном “ от други хора в сравнимо сходно състояние, заради което Орлин Колев смята, че е налице нарушена възбрана, открита в Закона за отбрана от дискриминация ", се споделя в прессъобщение на КЗД.

Днес Комисията се е самосезирала и по отчети на ръководителя ù доцент Ана Джумалиева и взаимен на София Йовчева и Наско Атанасов, членове на КЗД. В тях се желае самосезиране на КЗД след излъчен репортаж по национална медия за недоволства на възпитаници от Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „ Васил Левски “ – Благоевград, за полови подмятания и непристойно държание по отношение на тях от страна на техен преподавател по физическо образование. Според репортажа в резултат на това те стартират да отсъстват от неговите часове. Вносителите на отчетите смятат, че отразеното в излъчения репортаж съдържа данни за нарушаване на Закона за отбрана от дискриминация и оферират въз основа на горепосоченото да бъде формирано произвеждане пред Комисията за отбрана от дискриминация.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР