Facebook е инвестирал в стартъп за електронна търговия Meesho. Това

...
Facebook е инвестирал в стартъп за електронна търговия Meesho. Това
Коментари Харесай

Facebook придоби индийски стартъп за онлайн търговия

Facebook е вложил в стартъп за електронна търговия Meesho. Това е първият път, в който компанията купува дял в индийски стартъп в устрема си да задълбочи своя достъп до един от най-големите интернет пазари в света, заяви TechCrunch.

Meesho е онлайн магазин, който свързва продавачите с клиенти в обществените медийни платформи от вида на WhatsApp. По информация на стартъп компанията тя има мрежа от повече от 2 милиона бизнесмени, които главно търгуват с облекла, домашен уреди и електроника. Стойността на вложенията на Фейсбук в Meesho и размера на каузи, който американският колос придобива към момента не са известни, само че съгласно осведомени източници, те капиталът е "много забележителен ".

Meesho има обсег в по-малките градове в Индия, известни още като Индия 2, където огромна част от потребителите към момента не са онлайн. "Това отразява новата Индия, която се появява в интернет. Платформа, която е ориентирана към Индия 2 и има толкоз огромна база от дами във времена, когато множеството хора онлайн в Индия са най-вече мъже, е удивително достижение ", съобщи Аджит Мохан вицепрезидент и ръководещ шеф на Фейсбук в Индия в изявление пред TechCrunch. Броят на мъжете съставлява повече от 70% от интернет потребителите в Индия.

Стартъпът Meesho още през предходната година разкри проектите си да навлезе на интернационалните пазари в близко бъдеще. Компанията ще продължи да се ангажира с други платформи на обществените медии. Инвестицията ще помогне на Meesho да продължи напъните си да даде опция на самостоятелните бизнесмени да построяват бизнес и да усилват потребителската си база посредством обществени канали.

Миналата година Фейсбук пусна своя Marketplace в Индия, който работи в същото пространство като Meesho. Гугъл, Amazon и Twitter също влагат в индийски започващи компании. Twitter поддържа обществената платформа ShareChat, а Гугъл влага в приложението Dunzo.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР