Езикът на Еди Рама беше скандален, извиняваме се на България

...
Езикът на Еди Рама беше скандален, извиняваме се на България
Коментари Харесай

Човекът, свалил комунизма в Албания: Езикът на Рама беше скандален, извиняваме се на България

Езикът на Еди Рама беше абсурден, извиняваме се на България от името на Демократическата партия (ДП) на Албания. Това съобщи на конференция Сали Бериша - президент на Албания (1992-1997) и ръководител на Директива за птиците от 1991 година, по времето на който беше свален комунизма в Албания, съобщи shqiptarja.com.

По думите на Бериша албанският министър председател не съставлява мисленето на албанците, защото не познава нито един принцип на другарство сред страните.

" По време на албанската съпротива се извиняваме на българското държавно управление и народ и подсигуряваме, че това не е мисленето на албанците, а единствено на един авантюрист. Един човек, който не познава нито един принцип, не знае какво е другарство сред земите. Не ми наподобява целесъобразно министър председателят да каже " позор за България и българите ", с изключение на за човек, който унижава всеки албанец с решенията си ", съобщи Сали Бериша.

Реакцията на някогашният албански президент идва след острото изявление на Еди Рама в Брюксел против България, в което упрекна София, че държи като пленник разширението на Европейския съюз с наложеното несъгласие върху Северна Македония. След реакцията на българското външно министерство, последва и негово изказване в в Twitter, в което споделя: „ Българското външно министерство има проблем с изявлението ми! Много вярно! И аз имам въпрос по какъв начин България ще взема решение двустранните въпроси, употребявайки процеса на разширение като средство за похищение на две страни от НАТО! Приятели, успокойте се. Махнете ВЕТОТО или бъдете търпеливи с мен! ", написа Рама.

Днес пък албанският министър председател организира телефонен диалог с водача на българската съпротива Бойко Борисов след изявленията си в Брюксел. В своя обява в Twitter той осведоми, че е провел къс телефонен диалог с Бойко Борисов, „ с цел да решим приятелско и почтено въпроса с българското малцинство в Албания”. „ Истинските другари не се вредят един на различен, а си приказват истината един различен и си подават ръка!”, разяснява Рама.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР