Многохилядните протести в Грузия продължиха и на 15 май. Демонстрациите,

...
Многохилядните протести в Грузия продължиха и на 15 май. Демонстрациите,
Коментари Харесай

Многохилядни протести отново заляха Тбилиси

Многохилядните митинги в Грузия продължиха и на 15 май. Демонстрациите, продължаващи седмици наред, бяха предизвикани от приемането на закона за " непознатото въздействие ". Критиците настояват, че законодателството е сходно на това, което разреши на Кремъл да задуши всяка форма на съпротива в Русия, съобщи Агенция Франс Прес.

Депутатите от ръководещата партия " Грузинска фантазия " гласоподаваха закона на 14 май, пренебрегвайки протестиращите, които се тормозят, че кавказката страна се отклонява от прозападния курс към Русия.

Този ход провокира вълна от митинги, невиждана в най-новата история на някогашната руска република, където съгласно изследванията на публичното мнение по-голямата част от популацията желае да се причисли към Европейски Съюз и НАТО и е твърдо настроена против Кремъл.

Хиляди стачкуващи блокираха основен пътен възел в Тбилиси, парализирайки придвижването в централните квартали на столицата.

" Излизаме по улиците ден след ден към този момент повече от месец и няма да се откажем, до момента в който този съветски закон не бъде отстранен ", съобщи 19-годишната студентка Анука Липартелиани.

" А по-късно през есента ще изгоним това проруско държавно управление ", добави тя, визирайки парламентарните избори, планувани за октомври./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР