Европейският съюз предупреди Китай, че ще следи внимателно всеки опит

...
Европейският съюз предупреди Китай, че ще следи внимателно всеки опит
Коментари Харесай

ЕС предупреди Китай, че ще следи всяка негова стъпка спрямо Русия

Европейският съюз предизвести Китай, че ще следи деликатно всеки опит на Пекин да оказва помощ на Русия да заобиколи наложените от Запада наказания.

„ Всеки опит за заобикаляне на глобите или оказване на помощ на Русия ще удължи войната. Ще следим деликатно всички опити за финансово или военно подкрепяне на Русия ", сподели водачът на Европейския съвет Шарл Мишел на конференция след срещата на върха ЕС-Китай, извършена онлайн през днешния ден. От страна на Европейски Съюз в нея участваха Шарл Мишел и ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, а Китай беше показан от президента Си Дзинпин и премиера Ли Къцян

Европейски Съюз и Китай са постигнали единодушие, че войната в Украйна заплашва световната сигурност и международната стопанска система, което не е в полза на „ нито на Китай, нито на Европейски Съюз “.

Пекин би трябвало да разбере, че поддръжка за Русия крие опасности от " съществени репутационни вреди за страната, които могат да обиден бизнеса и вложенията на страната ", съобщи на брифинга след срещата ръководителят на Европейска комисия, Урсула фон дер Лайен.

Някои медии обръщат внимание на детайла, че ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел не загатва в поста си в Туитър китайския президент Си Дзинпин измежду участниците във виртуалната среща на върха ЕС-Китай, чиято цел беше да убеди Пекин да не дава финансова или военна помощ на Русия поради активността си в Украйна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР