Европейският съюз изрази съжаление, че сръбските власти ще отменят или

...
Европейският съюз изрази съжаление, че сръбските власти ще отменят или
Коментари Харесай

ЕС скърби за отмяната на европейския гей парад в Сърбия

Европейският съюз изрази страдание, че сръбските управляващи ще анулират или отсрочат общоевропейското събитие Европрайд, заявявайки, че ще следи от близко въпроса, заяви белградската организация Бета.

„ Съжаляваме, че Сърбия разгласи, че ще анулира или отсрочи Европрайд, откакто в началото реши да бъде хазаин в Белград този септември, и бихме приветствали спомагателни уточнения. Ще следим този въпрос от близко.

Надяваме се, че може да се откри метод Европрайд да бъде извършен безвредно и в мир “, сподели нощес представителят на Европейската комисия Ана Писонеро.

В изказването на Ана Писонеро, което бе оповестено в Туитър от Делегацията на Европейски Съюз в Сърбия, се показва още, че Европейски Съюз поддържа равенството и отхвърля всяка форма на дискриминация.

Европрайд се застъпва за равни права на ЛГБТ хората в цяла Европа от доста години, давайки глас на тези, които постоянно са дискриминирани заради тяхната полова ориентировка. Това са съществени права за Европейски Съюз и ние чакаме нашите най-близки сътрудници да ги зачитат, съобщи ръководителят на Делегацията на Европейски Съюз в Сърбия Еманюел Жофре.

Сръбският президент Александър Вучич сподели в събота, че Европрайд, плануван за септември, ще бъде анулирани или отсрочен, съгласно болшинството от членовете на държавното управление и министър-председателя Ана Бърнабич.

Премиерът Бърнабич  съобщи тази заран, че страната не желае да лиши никого от правата, обезпечени от Конституцията, и че известието за анулация на Европрайд е „ по-скоро молба към уредниците “ да се откажат от митинга, в сравнение с заповед да не вършат шествие.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР