Европейският парламент реши да изслуша Иван Гешев, въпреки искането на

...
Европейският парламент реши да изслуша Иван Гешев, въпреки искането на
Коментари Харесай

Елена Йончева: Гешев е главен прокурор на България докато Радев не вземе решение

Европейският парламент реши да изслуша Иван Гешев, макар настояването на ЕНП и други партии тази процедура да отпадне. Минути по-рано депутати от ГЕРБ сложиха чуването под подозрение, заяви Нова телевизия.

" Поканата идва от няколко парламентарни групи. Присъстват единствено членовете на подкомисията. Идваме да се осведомяваме и ние, само че не можем да присъстваме. От две години се приказва за " Барселонагейт " и не чакам да научим нещо друго от това, което сме научавали до момента. От групата на социалистите са заложени въпроси към основния прокурор ", изясни Емил Радев.

За опита на ЕНП, в която членува и ГЕРБ, да анулира чуването на основния прокурор пред комисията LIBE в Страсбург, сигнализираха и от офиса на евродепутата от Алианса на социалистите и демократите Елена Йончева.

" Основанието за това, съгласно ЕНП, е фактът, че Висшият правосъден съвет взе през вчерашния ден решение за освобождението му ", показват от офиса на Йончева. И прибавят, че съгласно българската Конституция ръководителите на Върховния касационен и Върховния административен съд, както и основният прокурор се назначават и освобождават от президента.

" Докато Радев не вземе решение, Гешев е към момента основен прокурор на Република България ", пишат още от офиса на Йончева.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР