Европейската комисия заплаши открито Румъния със задействането на чл. 7

...
Европейската комисия заплаши открито Румъния със задействането на чл. 7
Коментари Харесай

ЕК заплаши Румъния - може да прекрати механизма за наблюдение

Европейската комисия заплаши намерено Румъния със задействането на член 7 от контракта за Европейски Съюз, в случай че Букурещ не предприеме предстоящите стъпки по въпроса с върховенството на закона, съобщи Българска телеграфна агенция.

Говорител на комисията удостовери, че предишния петък до румънските управляващи е било изпратено писмо, в което са посочени минусите и нужните ограничения за възобновяване на доверието. Говорителят означи, че изпращането на писмото е било решено от еврокомисарите още през април.

Сред въпросите, които пораждат загрижеността на Европейска комисия, представителят уточни върховенството на закона, намесата в независимостта на правосъдната система, битката с корупцията, отбраната на средствата от Европейски Съюз, обезпечаването на безотговорност за осъществени закононарушения. Подготвяните нови законодателни промени ще нанесат спомагателни вреди на законността, уточни представителят. По неговите думи, в случай че Румъния не предприеме предстоящите от Европейска комисия дейности, или в случай че одобри спомагателни законодателни промени в ущърб на законността, комисията ще задейства неотложно член 7 и ще приключи механизма за наблюдаване, прилаган за страната от 2007 година насам.

Европейска комисия си резервира правото и няма да се поколебае да открие нови наказателни процедури против Букурещ, за каквото е належащо, добави представителят. Той означи, че Европейска комисия остава подготвена за градивен разговор с Румъния, както и подготвена да работи за по-силна Румъния.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР