Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи е

...
Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи е
Коментари Харесай

Буяр Османи е притеснен от компрометирането на изборния процес в РСМ

Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи е угрижен за " компроментирането на изборния развой " в страната.

На 14 май той се срещна с четирима посланици на непознати страни.

„ Изразих угриженост по отношение на компрометирането на изборния развой посредством случайни решения на Държавната изборна комисия (ДИК), с желанието да се открадне изборната воля посредством политическо инженерство и анулация на решения. Изразих и нуждата от съблюдаване на Преспанското и Охридското съглашение, и за европейското бъдеще на страната “, написа Османи във Facebook.

Преди ден вицепрезидентът на Демократичния съюз за интеграция /ДСИ/ разгласи, че протичащото се в ДИК е опит за кражба на изборната воля посредством политическо инженерство и противозаконни решения.

Партията му упрекна, че политическите им съперници в лицето на македонските партии и обединената албанска съпротива ( " Вреди " ) се пробват да им лишават депутатските мандати посредством възражения.

На срещата с американския дипломат Анджела Агелер Османи акцентира нуждата от съблюдаване на Охридския рамков контракт и ускорение на процеса на европейска интеграция на страната като споделен стратегически интерес и гаранция за непоклатимост.

В диалога с немския дипломат Петра Дрекслер, Османи настоя за " осъществяването на изискванията за европейска интеграция на РСМ, посредством продължение на процесите на промени и цялостното използване на интернационалните съглашения ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР