Европейската комисия може да продължи с процедурата по разрешаване на

...
Европейската комисия може да продължи с процедурата по разрешаване на
Коментари Харесай

Европейската комисия ще може да продължи с плана си за фосфати в дюнерите

Европейската комисия може да продължи с процедурата по разрешаване на използването на фосфорна киселина, ди- и трифосфати и полифосфати (E 338-452) в замразеното месо за кебап, без значение дали то е овнешко, агнешко, телешко, говеждо и птиче.

Това стана ясно, откакто планът на отчета против използването на фосфатни добавки в месото за дюнерите не беше признат с нужното безусловно болшинство от 376 евродепутати, съобщи пресслужбата на Европейския парламент.

Според Европейската комисия потреблението на фосфати е належащо за частичното добиване и разграждане на протеините от замразените отвесни шишове месо. По този метод се образува протеинова обвивка, която служи за задържане на частите месо дружно и разрешава по-хомогенно заледяване и печене.

Резолюцията, импортирана от комисията по публично здраве и сигурност на храните за отменяне на предлагането на Европейската комисия, беше призната с 373 гласа " за ", 272 гласа " срещу " и 30 " въздържал се ". Бяха нужни 376 гласа " за ", с цел да се одобри планът.

Резолюцията настояваше да се спре разрешението за прилагане на фосфатни добавки заради здравни опасения и в очакване на публикуването на отчет на Европейския орган за сигурност на храните (ЕОБХ) през 2018 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР