Европейският парламент не забранява дюнерите, подчерта заместник-говорителят на институцията Маржори

...
Европейският парламент не забранява дюнерите, подчерта заместник-говорителят на институцията Маржори
Коментари Харесай

Европарламентът уточни: Не забраняваме дюнерите

Европейският парламент не не разрешава дюнерите, акцентира заместник-говорителят на институцията Маржори ван ден Бруке.

" Членовете на Европарламента се безпокоят по отношение на предлагането на Европейската комисия за разрешаване на фосфатни добавки в замразеното месо за дюнери ", посочи Ван ден Бруке, като уточни, че съгласно някои научни проучвания тези добавки могат да причинят сърдечно-съдови болести и в този момент е неразрешено те да се прибавят в замразеното месо за дюнери.

Преди да дадат зелена светлина за разрешаването на фосфатните добавки в дюнерите, както бе препоръчано от Европейската комисия, членовете на комисията на Европарламента по околна среда, публично здраве и сигурност на храните взеха решение да изчакат резултатите от настоящото изследване на Европейския орган за сигурност на храните за вероятните негативни резултати от тези добавки.

Ако Европарламента поддържа в пленарна зала възражението на комисията с безусловно болшинство (376 гласа), предлагането ще бъде блокирано и Европейската комисия ще би трябвало да преработи законодателното предложение.

До момента не е открито в България да се употребява месо за дюнери, което да нарушава европейското законодателство за сигурност на храните, прецизират от пресслужбата на институцията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР