Европейският парламент ще обсъди следващата сряда отново въпроса за присъединяването

...
Европейският парламент ще обсъди следващата сряда отново въпроса за присъединяването
Коментари Харесай

Европарламентът отново ще обсъди приемането на България и Румъния в Шенген

Европейският парламент ще разиска идната сряда още веднъж въпроса за присъединението на България и Румъния към Шенгенското пространство. Това се показва в известие за дневния ред на последната за годината сесия на Европарламента в Страсбург, съобщи Българска телеграфна агенция.

Отбелязва се, че ще бъде разисквано също приемането на Хърватия в Шенген. Страната бе призната в Европейски Съюз през 2012 година.

Евродепутатите потвърдиха в законодателна резолюция от юни 2011 година готовността на България и Румъния за участие в Шенгенското пространство. Последната дума има Съветът на Европейски Съюз, който би трябвало да реализира единогласие.

По-рано тази есен Европарламентът утвърди предлагането на Съвета България и Румъния да получат достъп до визовата осведомителна система на Европейски Съюз.

В началото на ноември ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер повтори още веднъж, че е доста " за " това България да се причисли към Шенген, където по думите му е естественото място на страната.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Влизането в Шенген (515)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР