Европейският парламент и Съветът на Европейския съюз одобриха вчера окончателно

...
Европейският парламент и Съветът на Европейския съюз одобриха вчера окончателно
Коментари Харесай

Повече пари за миграцията и по-малко за Турция одобри ЕС в бюджета за 2018 г.

Европейският парламент и Съветът на Европейския съюз утвърдиха през вчерашния ден дефинитивно общностния бюджет за следващата година.

Бюджетът планува 160.1 милиарда евро за поети отговорности (с 0.2% повече от 2017 г.) и 144.7 милиарда евро (ръст от 14.1% по отношение на 2017 г.) за заплащания. Европарламентът гласоподава плана с 295 гласа " за ", 154 " срещу " и 197 въздържали се, заяви пресслужбата на институцията.

Причината за увеличение на разноските е, че използването на стратегиите в многогодишния бюджет (2014-2020 г.) ще се засилва точно следващата година.

Младеж, напредък и претовареност

Европейският парламент отхвърли предлагането на Съвета да понижи бюджета за стопански напредък и претовареност със 750 млн. евро. Евродепутатите усилиха поетите отговорности за младежка претовареност със 116.7 млн. евро. Така следващата година ще има общо 350 млн. евро за подкрепяне за младежите, търсещи работа.

Бежанци, мигранти и средства за Турция

Европейското бюро за поддръжка при търсене на леговище получи спомагателни пет млн. евро за по-добро справяне с миграционната рецесия. Европарламентът усили с 80 млн. евро бюджета за външна политика на Европейски Съюз в региона на миграцията. Това включва дейности в източните и южните прилежащи страни, както и Западните Балкани.

По отношение на Турция евродепутатите взеха решение да понижат предприсъединителните фондове със 105 млн. евро, а спомагателни 70 млн. за поети отговорности бяха оставени в ресурс.

Земеделие и изменение на околната среда

Европейският парламент обезпечи спомагателни 34 млн. евро за понижаване на младежката безработица в селските райони. Средствата за подкрепяне на земеделието, които имат изгоди за околната среда, бяха увеличени с 90 млн. евро.

Поети отговорности и заплащания от бюджета на Европейски Съюз

Заради поддръжката за действия, които се правят в продължение на години, бюджетът на Европейски Съюз прави разлика сред поети отговорности (стойността на планове и контракти, чието осъществяване може да надвиши съответната година) и заплащания (средства, които ще бъдат обезпечени през съответната година).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР